Hoppa till huvudinnehållet

Kända artister hos Visklubb -67

Publicerad:
Säffle-Tidningen
redaktion@saffletidningen.se
Göran Samuelsson och Bengt Bygren har turnerat massor av år tillsammans på den årliga packmopedsturnén. Nu gör de programmet Flaksommar i betydligt intimare sammanhang.
Göran Samuelsson och Bengt Bygren har turnerat massor av år tillsammans på den årliga packmopedsturnén. Nu gör de programmet Flaksommar i betydligt intimare sammanhang. Foto: Maria Samuelsson

Visklubbens vårprogram bjuder på fem olika program med stor variation och bredd. Kända namn som Susanne Alfvengren, Ann-Kristin Hedmark och Göran Samuelsson dyker upp på scenen.

Först ut är Ann Kristin Hedmark fredag 31 januari i sällskap av de förstklassiga musikerna Kettil Medelius, piano och Erik Steen, flamencogitarr. Trion kallar sitt program Silvio möter Cornelis och med det menas förstås kubanen Silvio Rodriguez (han med ”Du är det finaste jag vet”) och vår egen Cornelis Vreeswijk. Ett spännande och hyllat program, som nu säfflepubliken får tillfälle att ta del av.

Ann Kristin Hedmark blir först ut i visklubbens vårprogram 31 januari, då hon kommer med programmet Silvio möter Cornelis.
Ann Kristin Hedmark blir först ut i visklubbens vårprogram 31 januari, då hon kommer med programmet Silvio möter Cornelis.

Göran Samuelsson, Värmlands Bob Dylan eller mannen som gav packmopeden ett ansikte, blir nästa gäst torsdagen 27 februari tillsammans med Bengt Bygren, klaviatur. Flaksommar heter programmet och då förstår alla att det handlar just om den riksbekanta packmopedsturnén som rullat i mer än 25 år. Anekdoter från turnélivet varvas med Görans egna sånger där den outslitliga Sjösättningsrap säkert också får plats.

För artonde året i rad hyllar visklubben Evert Taube med en helaftonskonsert på hans födelsedag, torsdagen den 12 mars. En grupp sångare och musikanter ur klubbens egna led varvar solonummer med duetter och stora ensemblenummer och programmet Evert Taube i våra hjärtan har blivit en uppskattad och långlivad tradition.

Kaj Hagstrand, Jenny Norén, Nils Lundström, Elisabeth Rustad och Thomas Kihlström– solister och kapellmästare från höstens Chessproduktion kommer tillbaka 19 mars för en helt akustisk, varm och publiknära konsert.
Kaj Hagstrand, Jenny Norén, Nils Lundström, Elisabeth Rustad och Thomas Kihlström– solister och kapellmästare från höstens Chessproduktion kommer tillbaka 19 mars för en helt akustisk, varm och publiknära konsert. Foto: Anders Falk

Fem solister och en flygel lyder rubriken till nästa program torsdag 19 mars. Elisabeth Rustad, Jenny Norén, Kaj Hagstrand, Thomas Kihlström och Nils Lundström – solister och kapellmästare från höstens Chessproduktion kommer nu tillbaka för en helt akustisk, varm och publiknära konsert. Publiken bjuds på artisternas favoritrepertoar. Solon varvas med gemensamma nummer och dialog. Detta kan bli något alldeles extra! Programmet är ett samarrangemang mellan Medborgarhuset och Visklubb -67.

Susanne Alfvengren avslutar vårsäsongen med sitt mycket personligt hållna program den 2 april.
Susanne Alfvengren avslutar vårsäsongen med sitt mycket personligt hållna program den 2 april. Foto: Anders Falk

Våren avslutas torsdagen den 2 april med att Susanne Alfvengren kommer med ett blandat visprogram där hon flikar in små funderingar om livet, kärleken, längtan, sökande, växande och möten. En stor artist som med sin sköna röst och fina gitarrspel verkligen berör på djupet.

Samtliga viskvällar arrangeras i Medborgarhuset, visklubbens hemmaarena sedan flera år.

Artikeltaggar

Göran SamuelssonKaj HagstrandMedborgarhusetMusikNöje/KulturVisklubb -67

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.