Hoppa till huvudinnehållet

Bilist blev av med körkortet – körde 90 på 50-väg

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Joakim Magnusson

En bilist blev av med körkortet efter att ha kört över 90km/h på en 50-sträcka.

Ytterligare cirka 120 bilister bötfälldes när polisen genomförde en fyratimmars hastighetskontroll i Likenäs på torsdagen.

– Det är alldeles för höga hastigheter, säger en bedrövad Mikael Blomberg på trafiksektionen i Värmland.

Torsdagens hastighetskontroll fokuserade på den så kallade fjälltrafiken och Blomberg är bedrövad, men inte förvånad över resultatet.

– Vi vill verkligen uppmana bilisterna att respektera hastighetsgränserna. Det handlar om vägavsnitt som passerar genom byar och samhällen där folk lever och bor, barn är på väg till och från skolan. Det är inte acceptabelt att i dessa trafikmiljöer så totalt ignorera hastighetsbestämmelserna, som på många ställen är nedsatt till 50 km/h, säger Mikael Blomberg, i ett pressmeddelande på polisens hemsida.

Polisen skriver på sin hemsida: "Vägavsnitten är extremt bra skyltade med såväl gällande hastighetsgränser som skyltning om tättbebyggt område, detta är dock inget som verkar göra något större intryck på stressade bilförare."

– Vi kommer att synas mycket i norra Värmland framöver, det här var ingen enstaka insats, säger Mikael Blomberg.

Artikeltaggar

BilBrott & blåljusFordonFortkörningHastighetskontrollLikenäsMikael BlombergPolisenTrafikVägarVärmlands län

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.