Hoppa till huvudinnehållet

Favoriten Säffle SK höll för trycket

Publicerad:
Säffle SK vann Säfflemästerskapet i futsal 2020 efter 1-0 i finalen mot Svanskog.
Säffle SK vann Säfflemästerskapet i futsal 2020 efter 1-0 i finalen mot Svanskog. Foto: Claes Österman

Säffle SK höll för favorittrycket och vann Säfflemästerskapet i futsal. Den nybildade klubben tog därmed sin första inteckning i Säffle-Tidningens vandringspris.

Säffle SK gick obesegrat genom gruppspelet och fick i finalen möta Svanskog som hade klarat 0-0 mot Säffle SK i gruppspelet och orkade hålla 0-0 också i finalen - ändå tills två minuter återstod. Då dundrade Erik Timmerman in 1-0 vilket blev matchens enda mål.

– Futsal är futsal och då kan allt hända. Vi hade ett klart övertag och flest målchanser medan de inte kom till ett enda avslut. Så vi vann rättvist, summerade SSK-tränaren Jonas Renberg efter finalsegern.

Erik Timmerman klappar in finalens enda mål vilket betydde 1-0 för Säffle SK mot Svanskog.
Erik Timmerman klappar in finalens enda mål vilket betydde 1-0 för Säffle SK mot Svanskog. Foto: Claes Österman

Men han tyckte att Svanskog bjöd på bra motstånd i finalen.

– De slet verkligen och vi hade svårt att dyrka upp deras försvar. Men vi hade kvalitet rakt av i vårt lag och det avgjorde, sa Jonas Renberg.

En riktig favoritseger , eller hur?

– Ja, vi gjorde vad de flesta hade förväntat men i futsal kan allt hända och man kan aldrig ta något för givet. Så vi är glada över segern, sa Jonas Renberg.

Säffle SK:s lagkapten och matchvinnare Erik Timmerman med segerpokalen som överlämnades av Joakim Egman från Säfflealliansen.
Säffle SK:s lagkapten och matchvinnare Erik Timmerman med segerpokalen som överlämnades av Joakim Egman från Säfflealliansen. Foto: Claes Österman

Det här var lagets sista inomhusturnering i vinter. Nu riktar laget in sig på första träningsmatchen utomhus. Det blir mot FBK den 20 februari. Jonas Renberg är nöjd med vad han sett hittills av det nya Säffle SK.

– Jag tycker att vi har fått en bra start. Det är väldigt mycket nytt som ska på plats, inte bara på planen utan i hela föreningen. Men allt känns bra och det är särskilt skönt att vi har kunnat vara så mycket ute och träna under vinter, säger han.

Värmlandsbros Robert Silensjö utmanar Gillbergas försvar som dock reder ut situationen.
Värmlandsbros Robert Silensjö utmanar Gillbergas försvar som dock reder ut situationen. Foto: Claes Österman

I Svanskog hade man all anledning att vara nöjda. Laget förlorade visserligen första matchen mot Gillberga FF med matchens enda mål men släppte därefter inte in ett enda mål. Finalplatsen var välförtjänt.

Svanskogs lagkapten Anton Karlsson tillsammans med Säfflealliansens Joakim Egman.
Svanskogs lagkapten Anton Karlsson tillsammans med Säfflealliansens Joakim Egman. Foto: Claes Österman

Gillberga FF blev trea i turneringen efter 2-1-seger i sudden death i matchen om tredje pris mot Värmlandsbro.

Säffle SK i 4-0-matchen mot Värmlandsbro SK.
Säffle SK i 4-0-matchen mot Värmlandsbro SK. Foto: Claes Österman

Artikeltaggar

FotbollFutsalJonas RehnbergSäffle SKSäfflemästerskapetSport

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.