Hoppa till huvudinnehållet

Vill öppna ett medborgarkontor

Publicerad:

Sjukvårdspartiet i Värmland vill se ett medborgarkontor i Säffle. Representanter från partiets fullmäktigegrupp i Säffle yrkar i en motion att man ska undersöka möjligheterna att öppna ett kontor.

Det är Sjukvårdspartiet i Värmland genom Ingegerd Welin Fogelberg och Hèléne Agdén som skriver en motion till kommunfullmäktige. Där skriver de att samhällsinformation är viktigt för alla medborgare men att det kan vara svårt att hitta rätt information. De ger frågor om bygglov, orosanmälan och klagomål på felbehandling som exempel på frågor som kan dyka upp.

"En ingång in där man kan ställa sina frågor och bli lotsad till rätt instans, där man kan få hjälp med att t.ex fylla i blanketter och enklare ansökningar, där man kan få tillgång till dator och internet, skanning och kopiering och där man kan hitta kartor mm över sin kommun.", skriver de i motionen.

Sjukvårdspartiet i Säffle yrkar därför på att kommunen ska utreda förutsättningarna för att kunna öppna ett medborgarkontor i Säffle.

Artikeltaggar

Hèléne AgdénIngegerd Welin FogelbergPolitikSäffleSjukvårdspartiet i Värmland

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.