Hoppa till huvudinnehållet

T Bear and The Dukes gästar Seffle Jazz Club

Publicerad:
T bear and the Dukes gästar Seffle Jazz Club på torsdag. (Bilden är från en konsert i Arvika 2009.)
T bear and the Dukes gästar Seffle Jazz Club på torsdag. (Bilden är från en konsert i Arvika 2009.) Foto: Anders Hanson

Knappt har tonerna från Seffle Jazz Club klubbafton tonat ut förrän T Bear and The Dukes från Arvika riggar för bluesiga toner på First Hotel Royal i Säffle.

Fettisdagen 2020 infinner sig visserligen inte förrän som sig bör en tisdag, men fet blues med jazz notes kan avnjutas redan den 13 februari. Bandet, som tidigare gästat jazzklubben, spelar såklart på Åmåls Bluesfest och andra bluesiga evenemang från ”Svalbard till Holland” enligt egen uppgift, men bluesen ligger inte långt ifrån jazzen varför det känns extra roligt att åter göra sig bekant med musiker i blåställ denna kväll.

Medlemmar är Torbjörn ”T-Bear” Solberg – gitarr/sång, Emil Wachenfeldt – klaviatur, Fredrik Kaudern – bas och Henke Berg – trummor. Bandet kallar sig (som sig bör för folk i blåställ) för ett ”hårt arbetande band” från Arvika, där soundet kommer via en ”stor dos elgitarr, en Hammond B3, Clavinet och Piano, sammansvetsat av ett groovy tight komp”. Undrar någon hur detta kan låta? Jo enligt dem själva som ”en explosiv blues blandat med lugnare mer dynamiskt spel.

Hösten 2017 släppte bandet plattan "Time is a Healer" med uteslutande eget material. "Låtarna doftar och blänker av krut, cayenne och regnvåt neon, hantverket är utfört med finess och elegans, anslaget är brett, men träffbilden är ändå omistligt T-Bear & the Dukes. Utgångspunkten har varit att skapa en uppdaterad blues bortom schablonernas retrosound", skriver Marcus Kolberg i NWT.

Eva Löfvendahl

Artikeltaggar

JazzMusikNöje/KulturSäffleSeffle Jazz Club

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.