Hoppa till huvudinnehållet

Blues när den är som bäst

Publicerad:
Frontmannen Torbjörn Solberg hade publikkontakt av högsta grad.
Frontmannen Torbjörn Solberg hade publikkontakt av högsta grad. Foto: Åke Jansson

Hårdsvängande T.Bear and The Dukes Rhythm gästade Seffle Jazz Club och Hotell Royal på torsdagskvällen. Bandet som har sitt ursprung i Arvika bjöd säfflepubliken på en riktigt svängig kväll med blues när den är som allra bäst.

T. Bear and The Dukes blandar genuin och tidlös blues som ibland snuddar vid jazzens grundtoner. Som helhet levererar man en hård explosiv intensiv blues som i nästa stund trollbinder i lugnare och behagligare tempo.

Man njuter av den goda musikaliska kvalitéer och soundet som är karaktäristiskt för bandet. Nämnas bör organisten Emil Wachenfelts fantastiska solopartier. Bandet i övrigt präglas av god musikalisk anda och med en spelglädje som smittar av sig.

Emil Wachenfeldt bjöd på fantastiska solopartier.
Emil Wachenfeldt bjöd på fantastiska solopartier. Foto: Åke Jansson

Huvudpersonen är bandets frontman Torbjörn Solberg som inte bara mästrar gitarren utan också svarar för bandets sångnummer. Solberg trivs som fisken i vattnet och spexar med publiken med skämt som ofta snudda vid västvärmländsk humor.

Man får inte glömma det fina kompet med basisten Fredrik Kaudern och trummisen Henke Berg som man hämtat från dansbandsrörelsen.

Henke Berg är en trumslagare av hög klass.
Henke Berg är en trumslagare av hög klass. Foto: Åke Jansson

Repertoaren omfattar mycket eget material, bland annat Marita - en sorgeblues som Solberg skrev och framförde vid moderns begravning. Men låtar som Aint gonna, Church blues och Walk out like a lady är välvalda stycken ur repertoaren.

Bandets frontman Torbjörn Solberg förklarade också för den imponerade publiken, att bandet är hårt bokat i sommar, med bland annat tre festivaler i Frankrike.

Jazzkonsert med T Bear and The Dukes med Torbjörn Solberg på gitarr. I bakgrunden basisten Fredrik Kaudern och organisten Emil Wachenfeldt.
Jazzkonsert med T Bear and The Dukes med Torbjörn Solberg på gitarr. I bakgrunden basisten Fredrik Kaudern och organisten Emil Wachenfeldt. Foto: Åke Jansson

Ett stort glädjeämne var publiksiffran. Drygt 60 personer var på plats när bandet började spela.

Nästa begivenhet är torsdag 5 mars. Efter årsmötet framträder The Hebbe Sisters med Jan Adefelts Swingtime Trio.

Artikeltaggar

MusikNöje/KulturSäffleSeffle Jazz Club

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.