Hoppa till huvudinnehållet

”Nu går vi ut i skarpt läge”

Publicerad:
Reporter Cecilia Snöbohm
Cecilia Snöbohm
cecilia.snobohm@saffletidningen.se
Här syns de medverkande under informationsmötet som hölls i Kvarnhjulet Erikshjälpen. Från vänster Ronny Karlsson, Magnus Jansson, Gerd Brodén, Richard Terstedt, Ronny Dahlin, Stefan Källvik, ordförande, Katarina Jönsson, Anna Gunnarsson, Helena Gilén och Tobias Pettersson.
Här syns de medverkande under informationsmötet som hölls i Kvarnhjulet Erikshjälpen. Från vänster Ronny Karlsson, Magnus Jansson, Gerd Brodén, Richard Terstedt, Ronny Dahlin, Stefan Källvik, ordförande, Katarina Jönsson, Anna Gunnarsson, Helena Gilén och Tobias Pettersson. Foto: Cecilia Snöbohm

Under tisdagkvällen hölls det ett informationsmöte i Kvarnhjulet Erikshjälpen inför uppstarten av Säffle Köpmannaförening. Det är också nu jakten på nya medlemmar har börjat.

Första årsmötet kommer att ske i april, då klubbas styrelsen och därefter är föreningen stadgad. Framtidsvisionerna är positiva och styrelsen jobbar hårt med att nå ett välmående näringsliv.

- Vi vill skapa ett levande Säffle både i centrumkärnan och med den externa handeln. All handel är välkommen i Säffle oavsett om det är kedjedrivna butiker eller egenägda, säger Stefan Källvik, ordförande i Säffle Köpmannaförening.

Krock med annat möte

Idag är det 17 medlemmar i Säffle Köpmannaförening. En siffra som styrelsen gärna vill se att den ökar. Tyvärr krockade kvällens informationsmöte med ett annat möte för företagare. Det var därför inte någon större tillströmning av nya potentiella medlemmar.

- Tycker att det känns bra ändå, även om det inte var så många här. Men det var som förväntat, säger Stefan Källvik.

Styrelsen är ett gäng som stöttar varandra genom att träffas på handelsmöten. Där planerar och verkställer de aktiviteter, byter både kunskaper och erfarenheter samtidigt som de tar en varm kopp kaffe.

Stefan Källvik presenterade bland annat den nya styrelsen, mål och syften under informationskvällen med Säffle Köpmannaförening.
Stefan Källvik presenterade bland annat den nya styrelsen, mål och syften under informationskvällen med Säffle Köpmannaförening. Foto: Cecilia Snöbohm

- Man känner energin på styrelsemötena och att det är en grupp som vill framåt, säger Stefan Källvik.

Presentkorten gäller fortfarande

I och med att den nya föreningen stadgar sig senare i vår, kommer därför ELSA att avvecklas under året. Många kommer kanske att ställa sig frågande om de nuvarande presentkorten som är tryckta med namnet ELSA. Att ELSA står kvar på korten innebär inte att de slutar fungera. De kommer att ha samma funktion även när de byter förening. Däremot kommer korten att bytas ut på sikt och då synas med den nya logotypen.

Framtiden ser ljus ut för den nya föreningen och styrelsen är glada över att arbetet är igång.

- Det finns en mycket stor vilja och engagemang. Nu går vi ut i skarpt läge och får fart på föreningen, avslutar Säffle Köpmannaförenings ordförande, Stefan Källvik.

Artikeltaggar

NyheterStefan KällvikSäffleSäffle köpmannaförening

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.