Hoppa till huvudinnehållet

Visklubben hyllar Evert Taube - tre gånger

Publicerad:
Per Nilsson, Svante Olsson, Henrik Olsson, Annette Svanelind, Bosse Rhodén och Anders Falk bjuder på ett blandat Taubeprogram på sin turné 10-12 mars.
Per Nilsson, Svante Olsson, Henrik Olsson, Annette Svanelind, Bosse Rhodén och Anders Falk bjuder på ett blandat Taubeprogram på sin turné 10-12 mars.

Det är åter dags för Visklubb -67 att hylla Evert Taube på hans födelsedag den 12 mars. Det är en tradition som visklubben hållit fast vid i 18 år vid det här laget.

Men i år blir det faktiskt tre konserter; Kulturbruket på Dal i Mellerud 10 mars, KilArena 11 mars och så Medborgarhuset i Säffle 12 mars.

Några av de medverkande har varit med alla år, andra flertalet gånger, men i år är det också dags för en nykomling, Bosse Rhodén på dragspel och keyboard, att ta plats i gänget. Övriga är Annette Svanelind, Anders Falk, Per Nilsson, Henrik Olsson och Svante Olsson.

Som vanligt blir det ett blandat urval av Evert Taubes cirka 215 visor som presenteras. I två välmatade avdelningar framför gruppen ett 25-tal visor med kända guldkorn som Inbjudan till Bohuslän, Maj på Malö, Pierina, Linnéa, Vals på Ängön och Sjösala vals varvat med mera sällan framförda Sol och vår, Vinterballad, En håttespeleman, Solig morgon och Borta bra men hemma bäst.

Solonummer och duetter varvas med gemensamma nummer för hela ensemblen och den mix gruppen bjuder på brukar falla de allra flesta i smaken.

Artikeltaggar

Evert TaubeMedborgarhusetMusikNöje/KulturSäffleVisklubb -67

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.