Hoppa till huvudinnehållet

Isshow och tävling ställs in

Publicerad:
Säffle Konståkning ställer in årets isshow.
Säffle Konståkning ställer in årets isshow. Foto: Claes Österman

Säffle Konståkningsklubb skulle ha haft sin årliga isshow på fredag, men på grund av omständigheterna krig Coronaviruset väljer man att ställa in.

Sedan i januari har Konståkningsklubben tränat inför vårshowen, en show som i år fått inspiration från filmen The Greatest Showman. Under söndagens sista showträning beslutade man dock att ställa in fredagens show och flytta fram den till hösten.

– Självklart är det för smittorisken vid ett sådant evenemang, och vi följer och står bakom de rekommendationer som finns. Men vi tänker också på alla åkare som kanske måste vara hemma om de är snuviga och inte kan få vara med på showen. De har tränat så länge på det här, och då är det jättesynd om det är flera stycken som uteblir. Sedan är det alla personer som inte kan komma och se den - en show inför några få personer på läktaren är inte heller vad vi tränat för. Vi hoppas att vi kan genomföra den på bättre villkor till hösten, säger klubbens viceordförande Tina Porath.

Samtidigt bestämdes även att ställa in Stjärntävlingen som planerades den 4 april. Därmed kortades även issäsongen ner och kommunen tar bort isen redan nästa tisdag.

Artikeltaggar

KonståkningSäffle KonståkningsklubbSomashallen

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.