Hoppa till huvudinnehållet

Visklubben på Taube-turné

Publicerad:
Evert Taube hyllades för 18:e året i rad av visklubben med en konsert i Medborgarhusets rotunda. Medverkade gjorde Per Nilsson, Anette Svanelind, Henrik Olsson, Anders Falk, Bosse Rhodén och Svante Olss
Evert Taube hyllades för 18:e året i rad av visklubben med en konsert i Medborgarhusets rotunda. Medverkade gjorde Per Nilsson, Anette Svanelind, Henrik Olsson, Anders Falk, Bosse Rhodén och Svante Olss Foto: Björn Olsson

Visklubben har på traditionellt sätt hedrat Evert Taube med konserter i samband med hans födelsedag den 12 mars.

Det började på Kulturbruket på Dal i Mellerud och fortsatte på KilArena med final i Medborgarhusets rotunda på torsdagskvällen.

Publikt bottennapp

Starten i Mellerud blev publikt sett närmast ett bottennapp med endast ett 30-tal besökare. Men sen förbyttes siffrorna högst betydligt med 135 i Kil och 170 i Säffle trots att coronaviruset även här satte sina spår i form av avbokningar, återköp och att många helt enkelt valde att stanna hemma.

Helnöjd publik

Publiken var mer än helnöjd på alla tre platserna med vad de sex medverkande, Anette Svanelind, Anders Falk, Per Nilsson, Henrik Olsson, Svante Olsson och Bosse Rhodén tillsammans med ljudmixaren Rune Bryngel hade att bjuda på; ett 25-tal visor med stor spännvidd ur Evert Taubes rika visskatt.

Det var många som efter konserterna kom fram och tackade ensemblen för en härlig kväll i Evert Taubes anda. Ett betyg så gott som något på att visklubbens tradition att hylla Taube – i år för 18:e gången – är rätt och riktigt och uppskattat av många.

Artikeltaggar

Anders FalkEvert TaubeMedborgarhusetMusikNöje/KulturSäffleVisklubb -67

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.