Hoppa till huvudinnehållet

Par åtalas för att ha orsakat brand i husvagn

Publicerad:
Reporter Claes Österman
Claes Österman
claes.osterman@saffletidningen.se
Paret åtalas bland annat för att ha orsakat en brand i en husvagn i Säffle förra året.
Paret åtalas bland annat för att ha orsakat en brand i en husvagn i Säffle förra året. Foto: Henrik Montgomery/TT

Ett par från Säffle, en man i 30-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern har blivit åtalade för grov stöld efter ett inbrott som skedde i en stuga på Duse i förra veckan. De åtalas också för allmänfarlig vårdslöshet efter att ha orsakat en brand i en husvagn.

Vid inbrottet stals bland annat en tv men också annan egendom. Åklagaren rubricerar stölden som grov då det skedde i i samband med inbrott i en fastighet. Mannen nekar.

Båda åtalas också för att i somras ha orsakat en brand i en husvagn i Rolfserud. De hade tänt ljus i husvagnen men somnade utan att släcka ljusen. Husvagnen, som stod uppställd i en trädgård, fattade eld och branden hade enligt åklagaren kunnat sprida sig till intilliggande hus om inte Räddningstjänsten hade kommit och släckt den så snabbt.

Mannen erkänner brott men kvinnan förnekar.

Mannen åtalas också för ringa narkotikabrott efter en händelse förra året då han innehade ett 40-tal narkotika tabeller.

Artikeltaggar

Allmänfarlig vårdslöshetBrott & blåljusSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.