Hoppa till huvudinnehållet

Karaten har flyttat till fotbollsplanen

Publicerad:

Efter fyra veckors uppehåll på grund av corona samlades medlemmar i Svanskog/Långseruds Kuniba-Kai Karateförening för ett träningspass utomhus.

Dags för träning!
Dags för träning! Foto: Kjell Olsson

Platsen var Långseruds friskolas fotbollsplan och vädret var härligt.

– Vår sport bygger ju en hel del på närkontakt men vi kan även ha ett övningsförråd med avstånd mellan utövarna, säger Magnus Elvingsson.

Så kallade bostavar används under träningen.
Så kallade bostavar används under träningen. Foto: Kjell Olsson

Föreningen har sexton medlemmar och hälften hade kommit till utomhusträningen som pågick en och en halv timme. När ST hälsade på var det parvis övningar med bostavar.

– Det är en övning med tio olika varianter, så kallat tiodrill, förklarade Magnus.

Tio olika övningsmoment i följd tränades med bostavarna.
Tio olika övningsmoment i följd tränades med bostavarna. Foto: Kjell Olsson

Nämnas kan att medlemmarna kommer både från Svanskog, Nysäter och Långserud och man är inne på sin sextonde säsong. De första åren tränade man i Svanskog men idag är det Långserud som är träningsorten.

Pauline Sokolowsky-Emilson samt Gabriella Hultkrantz håller klubbsymbolen för Svanskog/Långeruds  Kuniba-Kai Karate förening.
Pauline Sokolowsky-Emilson samt Gabriella Hultkrantz håller klubbsymbolen för Svanskog/Långeruds Kuniba-Kai Karate förening. Foto: Kjell Olsson

Artikeltaggar

KampsportLångserudSäffle kommunSportSvaneholm

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.