Hoppa till huvudinnehållet

Tre dömda för flera butiksstölder

Publicerad:
Fyra av stölderna skedde Pekås i Säffle.
Fyra av stölderna skedde Pekås i Säffle. Foto: Marina Johansson

Tre personer bosatta i Säffle har blivit dömda för sex olika fall av stölder i butik. Trion, som alla är släkt med varandra, stal vid ett tillfälle matvaror för 2 550 i en butik i Säffle.

Familjen hade närmast satt i system att snatta i mat i olika affärer. De dömdes på onsdagen för stöld och olaga stöld till dagsböter. Tingsrätten ansåg att alla tre var delaktiga i stölderna.

Vid en av stölderna blev en av de åtalade tagen på bar gärning. Han hotade då butikskontrollanten med våld. Därför döms han också för olaga hot.

Trion döms för fyra stölder i Pekås på Stortorget. Där stal de vid ett tillfälle matvaror till ett värde av 2 550 kronor. Vid ett annat tillfälle hade de stulit matvaror till ett värde av närmare 1 400 kronor.

De döms också för en större stöld i Rustas butik i Guttane samt för en stöld på City Gross i Trollhättan. Stölderna som de döms för har skett från februari till mitten av april.

Artikeltaggar

Brott & blåljusOlaga hotPekåsRustaSäffleStölder

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.