Hoppa till huvudinnehållet

Barnen bjuder de gamla på trädgårdskonsert

Publicerad:
Många av de boende på Björkbacken hade samlats, väl utspridda, för att njuta av konserten.
Många av de boende på Björkbacken hade samlats, väl utspridda, för att njuta av konserten. Foto: Claes Österman

När inte publiken kan komma till Musikskolan så får Musikskolan komma till publiken. Så resonerar man i Säffle Kulturskola som i dessa coronatider låter musikeleverna besöka olika äldreboenden för att roa och sprida glädje med sång och musik.

Flera grupper med elever från Kulturskolan har gjort, eller planerar att göra, flera framträdanden och småkonserter för att sprida glädje vid olika serviceboenden.

– På grund av restriktionerna kring coronapandemin sker konserterna utomhus med publiken väl utspridd, berättar musikläraren Jan Bark som på torsdagen hade med sig en grupp elever till Björkbacken där det blev en riktig solskenskonsert ute i trädgården.

Eleverna i fiolgruppen gjorde intryck på publiken.
Eleverna i fiolgruppen gjorde intryck på publiken. Foto: Claes Österman

Eleverna spelade tillsammans med sina pedagoger - pianoläraren Jan Bark och fiolläraren Victoria Bro - och framförde låtar och visor på både fiol och piano.

För publiken, som hade satt sig tillrätta både i trädgården och på balkonger, blev det en njutningsfull stund i en vardag som under de senaste månaderna har varit präglad av restriktioner, distansering och besöksförbud.

– Det känns väldigt bra att vi tillsammans kan sprida lite glädje, sa Jan Bark.

Några pianostycken framfördes av eleverna.
Några pianostycken framfördes av eleverna. Foto: Claes Österman

Eleverna har tidigare framträtt på Kaptensgården och nästa vecka ska de besöka Lindbacken för fler konserter. Till Kaptensgården återkommer eleverna för ytterligare en konsert.

– Det är roligt för våra elever att visa vad de har lärt sig. Allt annat är ju inställt och det är ju jättetråkigt att den årliga vårshowen inte kan genomföras som vi hade planerat, säger Jan Bark.

Däremot har man spelat en digital version av vårshowen. På grund av upphovsrätter kan den inte visas offentligt men klipp ifrån den kommer nästa vecka att läggas ut på Kulturskolans Youtubekanal.

Musikpedagogen Viktoria Bro ledde fiolgruppens elever.
Musikpedagogen Viktoria Bro ledde fiolgruppens elever. Foto: Claes Österman

Artikeltaggar

CoronavirusetMusikskolanNöje/KulturSäffle kommunSäffle Kulturskola

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.