Hoppa till huvudinnehållet

Järnleden får digital guide

Publicerad:

Järnleden i Kristinehamn får digital ljudguide. Den blir en av de första vandringslederna i Sverige att kopplas ihop med appen Storyspot.

Längs Järnleden mellan Hytte och Kristinehamns gästhamn finns sedan tidigare skyltar uppsatta som berättar om ledens historia, och nu kan man även få en gratis guidning via Storyspot. Den tre mil långa vandringsleden följer den väg som järnet fraktades under den tid då Kristinehamn var ett viktigt centrum för Sveriges järnhandel, och bjuder på många historiska platser att beskåda. Storyspot använder telefonens gps och kan därigenom känna av var längs leden man befinner sig, och på så vis får man lyssna på en guide som berättar historien om just den platsen. Utöver Järnleden finns även ett antal andra platser i Kristinehamn utmarkerade i appen. På dessa platser kan man lyssna till de kusliga spökhistorier som berättas om trakten.

Artikeltaggar

Fritid och livsstilKristinehamnSommarVandring

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.