Hoppa till huvudinnehållet

Nio mil på gammal banvall

Publicerad:

Klarälvsbanan går mellan Karlstad och Uddeholm. Det är en nedlagd gammal banvall, där rälsen numer är bortplockade och hela banan är asfalterad.

Från Karlstad finns också en 10 kilometer lång anslutning, till Mörudden på Hammarö, som går på befintliga gång- och cykelvägar samt genom bostadsområden.

Klarälvsbanan var en järnvägslinje som byggdes i slutet av 1800-talet. Det var en 180 kilometer lång, smalspårig järnvägslinje, som gick från Skoghall i söder genom Karlstad, Munkfors, Hagfors och till Filipstad. Dåvarande Uddeholmsbolaget var huvudägare och de döpte järnvägslinjen till NKlJ-banan, Nordmark - Klarälvens Järnvägar.

Artikeltaggar

CyklarFilipstadFritid och livsstilHagforsHammaröKarlstadMunkforsSkoghallSommarUddeholmVandring

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.