Hoppa till huvudinnehållet

Storslagen vandring i Glaskogen

Publicerad:

Glaskogen har över 30 mil vandringsleder, allt från rundturer på ett par timmar till veckolånga turer. Startar men i Lenungshammar finns flera leder i alla väderstreck.

Glaskogen är ett 28 000 hektar stort naturreservat som spänner över Arvika, Eda, Säffle och Årjängs kommuner.

Lederna som går i området är utmärkta och det finns rastplatser, vindskydd och övernattningsstugor. Arrangörerna rekommenderar ändå att besökare har med eget tält om rastplatserna skulle vara upptagna.

Men det finns även lättare leder i Glaskogen. Vid Herrgårdsbacken i Lenungshammar finns en natur- och kulturstig som passar bra för promenader med barnvagnar. Leden är fem kilometer lång och har flera informationstavlor som beskriver geologiska och historiska sevärdheter utefter vägen.

Vid nyttjandet av Glaskogens anläggningar krävs att du har ett besökskort, "Glaskogskortet". Pengarna som betalas för detta går direkt till skötsel av området.

Vandra genom Värmland

Artikeltaggar

ArvikaFritid och livsstilSäffleSommarVandring

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.