Den är nästan mer känd i Tyskland än i hemkommunen. Humletorps camping i Sunne kommun har varit igång sedan 1961, men har förblivit något av en doldis för värmlänningarna.
Mitt i grönskan vid sjön Visten ligger den gamla bondgården som på 1960-talet gjordes om till Humletorps camping och stugby. I dag är det andra generationen, Kurt Forslund och hans syskon, som äger anläggningen och Kurt och hustrun Britta Forslund sköter driften.
– Farsan köpte det här stället 1961 och gjorde i ordning campingen. Stugorna kom runt 69-70, säger Kurt Forslund.
De tio stugorna hör delvis till den gamla gården, men en del är köpta från andra ställen och fraktade till Humletorp. Gamla storstugan har tio bäddar, medan loftet ovanpå receptionen bara har två, dock med köksplattor och egen toalett.
– Alla stugorna är fullutrustade, utom två där det inte finns dusch. Och alla stugorna har namn efter sin gamla funktion på gården.
Utom Lillebo möjligtvis, som är gamla hönshuset.
Stugorna ligger utspridda på båda sidor om grusvägen och längre upp i skogen finns en större lokal för middagar och fester.
– Vi har catering här också. Vi försöker hitta på olika aktiviteter. Vi har två jättekanoter med plats för 15 personer och tre vedeldade bastur, två av dem nere vid sjön. säger Kurt Forslund.
Den tredje står uppe på skogen. Och för den som blir för varm kan man ta den åtta meter långa vattenrutschbanan ner till ett kar med iskallt vatten.
– Det har alltid varit min grej, det roliga i naturen.
Visten, en av Sveriges renaste sjöar, bjuder dessutom på bra fiske.
– Det finns öring och lax. De skulle plantera in öring på 90-talet, men då upptäckte de att det fanns inhemsk öring här.
I sjön finns också en stenpir med tveksamt ursprung.
– De påstår att det var jättar som började bygga en bro över sjön, säger Kurt Forslund.
Han började arbeta på campingen 1994 och tog över 2000 när hans pappa slutade. Nu hoppas han på att nästa generation vill ta över.
– Barn och barnbarn hjälper till här och jag hoppas att nån vill ta över. Men jag kör på så länge jag orkar.
Och det är ingen brist på idéer.
– Jag jobbar fortfarande på idéer som farsan hade. Och får jag som jag vill kommer jag att ha en ölhall där en gång, säger han och pekar på jordkällaren.
– Finns det nån bättre plats att vara på än här just nu? Det är inte trångt, du kan rå dig själv och du kan betala med swish.
Lyx och flärd vid VänerkantenGlamping: Ombonat och bekvämt med enkelheten i behåll