• idag
  28 okt
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  29 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  30 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  31 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  1 nov
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Längtan om gemenskap…

Familj
PUBLICERAD:
Prästen Anette Westermark skriver denna vecka om längtan efter gemenskap.

Nu när sommaren har gjort sitt intåg i vårt vackra värmländska landskap och blomsterfloran likaså, finns det all anledning att njuta av dess skönhet och förundras om den skaparglädje som givits oss av vår Herre. Detta är en dofternas tid, allt detta och mer därtill får vi ta del av, njuta och bara vara.

Efter hand är det gemenskapen med andra som vi hungrar och törstar efter, en innerlig och kanske stundtals otålig längtan till den sociala kontakten. Vårens ankomst blev för vår värld och samhälle ett nytänkande med allt vad det innebär. Helt enkelt, vi har fått ta varje litet tillfälle i akt för att ställa om, inte bara vårt privata men framförallt vårt gemensamma umgängesmönster.

Detta nu, är den verklighet vi lärt oss ta på allvar. Dock är detta nu en omställningarnas tid, då vi får ta vara på dem som vi håller av och allt det som inte kan köpas för pengar. Det vill säga relationer under ens livsvandring som kommit att betyda mer än vad som kan beskrivas i ord. Med detta sagt; en varm och innerlig längtan till minnen, de som vi själva byggt upp men framförallt de vi fått uppleva tillsammans.

Jerry Herman skrev originaltexten till sången The Best of Times för musikalen La Cage aux Folles. Denna sång blev snabbt en klassiker då Jan Malmsjö framförde den på svenska 1984. Onekligen, sången ”Vår bästa tid är nu” är inte bara en hyllning till livet, den är metaforiskt symbolisk att leva och njuta av var dag som om morgondagen aldrig skulle nalkas. Det är här och nu som vi lever och rör oss, en verklighetens tid vi inte kanske ska ta för given, men ett nu där våra tankar får landa och återkoppla. Kort och gott; vi får tillsammans längta efter att gå den nya vardagen till mötes, där vi får hämta Guds kraft på nytt.

Bortom all sjukdom, kaos och ovisshet, detta må mycket väl vara och bli vår bästa tid, kanske just för att de omständigheter vi tvingats leva och styra om våra liv, har vårt dagliga nu bidragit till en allt starkare längtan efter gemenskap.

Må vi alla tillsammans värna om varandras hälsa, väl och ve, vår bästa tid är nu.

Anette Westermark

Präst Kila/Gillberga församlingar

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.