• idag
  28 okt
  • Vind
   8 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  29 okt
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  30 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  31 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  1 nov
  11°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Ringmuren finns i Säffle SK

Krönikor
PUBLICERAD:
Cecilia Snöbohm, bylinebild
Foto: Claes-Göran Österman
Som man har väntat, i helgen drog den svenska elitfotbollen i gång igen och möjligheten att följa matcher viralt är nog minst sagt en skön början för många fotbollsfantaster. Men roligast är framförallt att våra lokala lag äntligen får dra på sig matchtröjorna. Sen måste jag säga att det var en fantastisk start från Säffle SK:s damer, vilken grej att inleda första säsongen i division 1 med en seger, samtidigt som de bar ett nytt klubbmärke.

Ja, jag är imponerad. För att inte ha spelat en träningsmatch på två månader lät det som att de hade visat en bra mentalitet på planen. Trollhättan var också nykomlingar, men det här var ändå ett kvitto på att Säffletjejerna har gjort en bra försäsong trots pandemins missöde. Att få starta på det här sättet måste vara en av de bästa förutsättningarna man kan få efter att ha tagit steget upp en division.

Tydligen har spelarna gjort märkbara framsteg och för att citera redaktionschefen på Säffle-Tidningen, Claes Österman som befann sig på plats under söndagens premiär; "Att se Nathalie Wetese utvecklas från en division 5-spelare till en fullfjädrad division 1-spelare var verkligen roligt". Det är med äkta glädje som jag skriver dessa rader, flera av tjejerna i divison 1-laget har varit mina lagkamrater för bara tre år sedan. Satsningen för att nå division 1 fanns redan då och det är med stolthet jag ser på laget i dag. De har klarat av det målet och de kan nu rikta in sig mot nya framsteg.

Inte nog med att damlaget i Säffle hade seriepremiär, herrlaget i division 3 var på en mycket välbehövlig träningsmatch innan deras seriestart nästa vecka. En vinst med 1-0 är alltid bra att ta med sig bagaget strax innan premiärstart. Jag vill nog påstå att det här division 3-laget kommer att vara seriens försvarsstarkaste trupp.

Det är som att man tagit ringmuren och placerat den på en fotbollsplan. De har tätat igen buren fem matcher i rad och det har sett ut som att motståndet inte haft någon chans att passera denna starka mur. Ska bli spännande att se om även deras anfall kommer att lossna, det är sista kuggen som tycks ha varit lite svår att få till under våren.

För en journalist som älskar sport och framförallt fotboll att skriva om, är här en dröm som är tillbaka. Hur klyschigt det än låter, så hade en sommar utan fotboll inte varit densamma. Även om man inte får se matcherna live, om det inte är inom jobbet förstås, så känns det betydelsefullt att få fram texter som går att relatera till matcher. Innan har det varit mycket tjat om när det skall dras i gång, hur det kommer att bli och se ut.

Det är med glädje som jag kommer att skriva fotbollsmatcher igen och det är en saknad del i tidningen. Avslutningsvis måste jag säga att det var skönt med en seger för mitt Bajen under söndagen också, och jag vet att det finns en till supporter på redaktionen som håller med. Det var en fantastiskt skön start på en måndag för en journalist.

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.