Hoppa till huvudinnehållet

Årets företagare i Säffle är utsedd

Publicerad:
Årets företagare i Säffle har utsetts och på onsdagen delades priset ut. Personal och ägare vid AP Däckservices verkstad i Värmlandsbro hade anledning att fira efter beskedet. Från vänster Jens Nilsson, Fredrik Erixon, Peter Kjellebäck, Peter Leander, Per-Arne Leander och Anders Karlsson.
Årets företagare i Säffle har utsetts och på onsdagen delades priset ut. Personal och ägare vid AP Däckservices verkstad i Värmlandsbro hade anledning att fira efter beskedet. Från vänster Jens Nilsson, Fredrik Erixon, Peter Kjellebäck, Peter Leander, Per-Arne Leander och Anders Karlsson. Foto: Claes Österman

Varje sommar utses Årets företagare i Säffle av branschorganisationen Företagarna och Säffle kommuns näringslivsenhet. På onsdagen delades årets pris ut.

Juryns val föll den här gången på AP Däckservice i Värmlandsbro.

– Det var ett enkelt val för oss. AP Däckservice är et tillväxtföretag som visat mod och vågat sig på nya grepp för att stärka sin position, sa näringslivschefen Pia Proper då hon tillsammans med kommunchefen Ingemar Rosén samt Jerry Olsson och Peter Erhardsson från Företagarna överlämnade blommor och diplom till AP Däckservices ägare.

Säffle kommuns näringslivschef Pia Proper delade ut blommor till AP Däckservices ägare Peter Kjellebäck, Peter Leander och Anders Karlsson.
Säffle kommuns näringslivschef Pia Proper delade ut blommor till AP Däckservices ägare Peter Kjellebäck, Peter Leander och Anders Karlsson. Foto: Claes Österman

Företaget ägs av Anders Karlsson, Peter Kjellebäck och Peter Leander och de var naturligtvis glada över den hedersamma utmärkelsen.

– Smickrande och jätteroligt! Den såg vi inte komma. Vi har haft en positiv utvecklingskurva i flera år men det är inget som gjort sig själv. Det ligger mycket arbete och planering bakom utvecklingen, sa Anders Karlsson när priset överlämnades.

AP Däckservice började i liten skala hemma i hans garage för 20 år sedan men utvecklingen gick snabbt och 2008 flyttade man in i de nuvarande lokalerna strax intill E45 i Värmlandsbro. Där har man inte bara däckverkstad för privatbilister och mindre fordon utan också för lastbilar, skogsmaskiner och lantbruksmaskiner. Där har man också försäljning av fälgar, däckhotell och nyligen har man startat med traditionell verkstadsservice.

Företagarnas nye ordförande Jerry Olsson delade ut diplomet.
Företagarnas nye ordförande Jerry Olsson delade ut diplomet. Foto: Claes Österman

Sedan några år har företaget också en filial i Åmål där utvecklingskurvan har samma positiva riktning. Totalt har företaget nio anställda.

Vad är det som gjort att det gått så bra för er?

– Det är framför allt två saker, läget intill E45 som gör att vi är lättåtkomliga för kunder och den kompetenta service som vi erbjuder. Vi är flexibla och har dygnetruntservice varje dag året om och rycker ofta ut för att hjälpa bilister som hamnat i besvärliga situationer, säger Peter Kjellebäck.

Att åka ut till skogs- och jordbruk för att på plats serva jordbruks- och skogsmaskiner är också en viktig del av verksamheten.

– Vi har helt enkelt hittat ett vinnande koncept, konstaterar Peter Leander.

Peter Kjellebäck, en av de tre ägarna, fick ta emot diplomet.
Peter Kjellebäck, en av de tre ägarna, fick ta emot diplomet. Foto: Claes Österman

AP Däckservice har nyligen gått in i en ny kedja, nämligen Däckpartner med 145 anslutna verkstäder.

– Det förenklar mycket och gör att vi blir ännu mer flexibla, säger Peter Kjellebäck.

Jerry Olsson, som blev ny ordförande i Företagarna i Säffle tidigare i vår, motiverade varför AP Däckservice utsetts till Årets företagare.

– Årets företagare har byggt verksamheten från grunden, och man har sedan starten haft en stabil tillväxt med lönsamhet hela vägen. Med ett strategiskt läge intill E45 och en stor flexibilitet och kunskap har man utvecklat företaget och tagit nya marknader. AP Däckservice kännetecknas av en fantastisk kundservice och en känsla av att ingenting är omöjligt, vilket verkar vara ett riktigt framgångskoncept.

En specialtårta med Företagarnas logga avnjöts efter högtidligheterna.
En specialtårta med Företagarnas logga avnjöts efter högtidligheterna. Foto: Claes Österman

Artikeltaggar

FöretagarnaIngemar RosénJerry OlssonNäringslivNyheterPia ProperSäffleVärmlandsbro

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.