Hoppa till huvudinnehållet

Här är Billy Elliot – och Billy Elliot

Publicerad:
Paul Sprengel och Bruno Fovaeus: Billy och Billy i Säffleoperans planerade uppsättning hösten 2020
Paul Sprengel och Bruno Fovaeus: Billy och Billy i Säffleoperans planerade uppsättning hösten 2020 Foto: Säffleoperan

Med drygt tre månader kvar till premiären är det ännu osäkert om Säffleoperan kommer att kunna spela höstens musikal Billy Elliot, eller om en viss pandemi lägger krokben för balettdansarna. Men med hårt hållna tummar kommer skådespelarna ändå att presenteras under den närmsta tiden. Nu är det klart vilka som har huvudrollen.

Precis som i 2017 års Annie kommer huvudrollen att delas av två alternerande skådespelare. I konkurrens med många andra sökande var det Paul Sprengel och Bruno Fovaeus som fick titelrollen som Billy Elliot: 12-åringen som drömmer om att bli balettdansör och därmed trotsar en hård, traditionsbunden machokultur i sin lilla hembygd. Paul är en säfflekille - mer specifikt från Långserud - och är 11 år. 13-årige Bruno kommer från Göteborg och har redan lång musikalerfarenhet från Göteborgsoperan.

Nyheten släpptes på Säffleoperans facebooksida under fredagen. Premiären är satt till den 3 oktober, men Säffleoperan kan inte göra mer just nu än att fortsätta arbeta enligt planen och hoppas på det bästa.

"Vi befinner oss i en osäker tid, med en pandemi i världen som gör att vi ännu inte vet om vi kommer få spela Billy Elliot för er i höst eller inte. Vi följer förstås Folkhälsomyndighetens riktlinjer och uppdateringar, men de kan heller inte ge något besked ännu", skriver Säffleoperan på sin facebooksida.

Artikeltaggar

Billy ElliotMusikNöje/KulturSäffleSäffleoperanTeater

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.