Hoppa till huvudinnehållet

Nordic paper flyttar huvudkontoret till Karlstad

Publicerad:
Bäckhammars bruk är ett av bruken som tillhör Nordic paper.
Bäckhammars bruk är ett av bruken som tillhör Nordic paper. Foto: Ingrid Ramberg

Nordic paper planerar att flytta sitt huvudkontor från Bäckhammar till Karlstad. Nordic paper, som har verksamhet på flera orter, vill samla olika ledningsfunktioner till ett ställe och markera att man är ett enat bolag.

Nordic paper finns på fyra orter, Bäckhammar, Säffle, Åmotfors och Greåker i Norge. För att förtydliga att man är ett enat bolag planerar man för ett nytt gemensamt huvudkontor, och man har valt att placera det i Karlstad.

I dag är huvudkontoret beläget i Bäckhammar utanför Kristinehamn.

- Att vi planerar att flytta merparten av våra administrativa funktioner till Karlstad beror på att vi ser många fördelar och synergieffekter av att alla sitter samlade på samma ställe, istället för att vara utspridda på de olika bruksorterna, säger Marie Stenquist, kommunikationsdirektör i ett pressmeddelande.

– Vi vill ta ytterligare ett steg för ett enat Nordic paper. Vi är övertygade om att internkommunikationen kommer förbättras, liksom att vissa tidigare svårrekryterade tjänster kommer bli mer lättrekryterade.

Lokalerna i det gamla brukskontoret i Säffle är dessutom i behov av omfattande renovering.

Moderna lokaler

– Vi ser fram mot moderna gemensamma lokaler i centrala Karlstad, där medarbetare som suttit i både Säffle och Bäckhammar numera är samlade på samma ställe. När vi valt lokalisering har vi sett till att inpendlingsmöjligheterna ska vara goda och att avståndet från buss- och tågstation inte ska vara för långt.

Ledningsgruppen kommer att utgå från Karlstad, samt ett antal stödfunktioner som exempelvis ekonomiavdelningen, HR och delar av IT-avdelningen. Båda marknadsavdelningarna, Natural Greaseproof och Kraft Paper som i dag finns i Säffle respektive Bäckhammar ligger också med i planen för flytt.

På Säfflekontoret berörs 17 personer av flytten. I Bäckhammar berörs 26 personer.

– Det här innebär inte att vi kommer lysa med vår frånvaro ute på de olika bruken, utan närvaron på plats kommer i vissa fall att stärkas. Tidigare har de flesta stödfunktioner funnits i Bäckhammar och rest till de övriga bruken vid behov, det kommer vi vidareutveckla ytterligare. Dessutom kommer vi ha fler möten digitalt, vilket vi sett fungerat utmärkt under coronapandemin. På så vis spar vi inte bara restid utan värnar även miljön, säger Marie Stenquist.

När det gäller var i Karlstad man ska flytta in säger Marie Stenquist att man i första hand tittar på lokaler i Inre hamn.

Artikeltaggar

ÅmotforsBäckhammarKarlstadMarie StenquistNäringslivNordic PaperPappersindustriSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.