Hoppa till huvudinnehållet

Provia Entreprenads lokaler väntas klara i höst

Publicerad:
I slutet av april göts plattan och i slutet av oktober, början av november hoppas Provia kunna flytta in i sina nya lokaler på Kronvägen.
I slutet av april göts plattan och i slutet av oktober, början av november hoppas Provia kunna flytta in i sina nya lokaler på Kronvägen. Foto: Carolina Schützer

I slutet av april göts plattan och i slutet av oktober, början av november hoppas Provia kunna flytta in i sina nya lokaler på Kronvägen. Med ny utgångspunkt från Säffle och generationsskifte i nya lokaler ser alla inblandade fram emot färdigställandet av bygget.

Provia Entreprenad AB har för nuvarande sina lokaler i Karlstad, där man hyr på Ilanda. När man för ett år sedan avvecklade en bit av företaget så kände man att det var dags att flytta till Säffle. Dessutom blir det en bra övergång i generationsskiftet som kommer att ske i företaget.

– Alla som jobbar på Provia är ju ifrån Säffle, så det kändes ganska naturligt. Sedan får vi avsluta med detta bygge, att få våra egna lokaler, innan vi lämnar över till nästa generation. Det blir en fin start för dem, säger Isabella Edvardsson.

Maria, Mattias, Isabella, Karl-Olov Edvardsson framför Provias nya lokaler.
Maria, Mattias, Isabella, Karl-Olov Edvardsson framför Provias nya lokaler. Foto: Carolina Schützer

Den huvudsakliga verksamheten på Provia är räckesmontering och stolpsättning, men uthyrning av TMA-bilar och kranbilar ingår också. I och med de nya lokalerna får man en verkstadsdel för underhåll och service av Provias fordon, men också möjlighet att ha en tvättuthyrning. Dessutom ställplats och förvaring för alla sina fordon; sex tunga lastbilar, två servicebussar och fyra lätta lastbilar.

– Det vi lever på gör vi på vägen, så de här lokalerna blir mer för service och en samlingslokal, säger Mattias och Karl-Olov fyller i:

– Tvätten kommer att klara 5 - 6 fordon per dag - bli med släp. Andra företag kommer att kunna använda sig av tvätten, likaså vi själva. Det är en ytterligare inkomstkälla som kan utvecklas, och vi får se hur det fungerar.

Portarna in till verkstaden och tvätthallen.
Portarna in till verkstaden och tvätthallen. Foto: Carolina Schützer

Hur har bygget gått?

– Jättebra, kanon egentligen. Det har (peppar, peppar) inte varit något krångel alls. Det har flutit på bra och var och en har gjort sitt - det har fungerat jättebra med alla inblandade. Nu får vi planera lite tuffare i den låga delen som är kvar bara, berättar Karl-Olov.

Den 21 april göts plattan, därefter har bygget rullat på väldigt bra, och Karl-Olov berättar att tidsplanen har hållits fruktansvärt bra. Maria och Isabella Edvardsson berättar också att det varit en gynnsam vinter för dem, vilket gjort att markarbetet kunnat rulla på utan avbrott också.

Kontorsdelen kommer att bli klar i höst.
Kontorsdelen kommer att bli klar i höst. Foto: Carolina Schützer

Norska väggelement

Vad gäller den låga delen, eller kontorsdelen, så har man valt att använda sig av ett norskt byggsystem; Tewo. Detta är ett nytt och patenterat byggelement med ytterskikt av massivt trä och isolering i håligheten. Byggsystemet är baserat på en generisk byggsten som är lämplig för kostnadseffektiv, industriell massproduktion och snabb montering. Karl-Olov själv är mycket nöjd med hur arbetet med väggelementen har fungerat på den 27 gånger 6 meter stora kontorsdelen, och intygar även att Gillberga bygg också varit positiva till Tewo.

– På tre dagar, torsdag till lördag, fick de upp väggarna, takstolarna och taket. Totalt kanske vi har använt en såg i tio minuter på kontoret, trots att allt är i trä. Det var 3 millimeter i ett hörn vi fick fixa. Annars gick hur smidigt som helst.

– Det var ju förberett väldigt bra, och alla block var numrerade - lite som Ikeaväggar. Tyvärr fick vi inte med hjälpen för monteringen från Norge, på grund av corona, men det funkade väldigt bra ändå, säger Isabella.

Gillberga bygg kommer även stå för det kvarvarande arbetet i kontorsdelen, efter att isoleringen av taket har skett.

  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer

Hur mycket är det kvar?

– Väldigt lite i hallarna - vi ska koppla in elen bara i princip. I september tänker vi att det ska vara klart - är ju semestertider nu. Förhoppningsvis är kontorsdelen också klar i slutet av oktober, början på november. Det är innerväggar och interiör som är kvar i kontorsbyggnaden.

Artikeltaggar

FöretagandeNyheterSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.