Hoppa till huvudinnehållet

Systrarna öppnar salong i Säffle

Publicerad:
Systrarna Victoria Steinholtz och Amanda Andersson ska slå ihop sina verksamheter i en gemensam lokal i Säffle.
Systrarna Victoria Steinholtz och Amanda Andersson ska slå ihop sina verksamheter i en gemensam lokal i Säffle. Foto: Diana Dragic

Fortsatt hoppfullt för Säffles näringsliv under corona. Snart ska systrarna Victoria Steinholtz och Amanda Andersson slå ihop sina verksamheter i en lokal. Båda är fortfarande under utbildning inom sina kompetensområden, men ser fram emot att öppna en gemensam salong i Säffle.

Flitiga, drivna och energiska är några ord som beskriver detta syskonpar bra. Victoria driver en hobbyverksamhet inom frans- och brynestetik hemifrån samtidigt som hon studerar till apotekstekniker, och Amanda har ett redan etablerat företag inom medicinsk fotvård i Säffle parallellt med sina studier i Göteborg.

– Från början jobbade jag med fotvård hemma, men i januari öppnade jag hos Margoth's även fast jag inte var färdigutbildad. Efter att fina fötter la ner så började min telefon gå varm, så det finns verkligen ett stort behov av fotvård i Säffle, berättar Amanda.

– Jag märkte också att många ville göra fötter och händer samtidigt, så jag sa till Victoria att hon borde utbilda sig till nagelterapeut och slå ihop sig med mig.

Utbildning i augusti

För Victoria var beslutet inte helt självklart med tanke på den redan befintliga marknaden för nagelmanikyr, men det är få som arbetar på salong, menar hon.

– Skönhet har alltid varit ett intresse för mig, och Amanda tjatade på mig bra länge. Jag vågade inte först eftersom jag visste att det redan fanns folk som gjorde naglar i Säffle, men de flesta jobbar med det hemma och syns kanske inte så mycket eftersom Amanda får tipsa sina kunder om vart de ska vända sig.

– Nu har jag bestämt mig och sparat massa pengar, så jag börjar utbilda mig i augusti och är klar i september, berättar hon.

Vill satsa i Säffle

Salongen kommer till en början vara bemannad tre dagar i veckan eftersom studier och barn är tidskrävande, men lokalkontraktet är redan påskrivet och systrarna ser fram emot att sätta igång verksamheten så fort den är färdigställd.

– Lokalen ligger på Västra Storgatan, där det har varit en blomsterbutik för längesen, men den behöver renoveras lite innan vi kan flytta in. Vi får nycklarna den 20 juli, så då blir det att åka och köpa färg och spackel.

– Vi hade nog inte vågat satsa såhär i coronatider om det inte vore för att det verkligen finns ett stort behov av det vi kommer erbjuda. Det är så hemskt att se alla tomma lokaler i stan, så vi tycker båda att det ska bli väldigt kul att satsa i Säffle, säger Amanda.

Hur känns det att göra det här ihop som syskon?

– Det känns kul! Vi har sagt från början att vi ska ha egna företag, det känns lättast så, men vi har alltid varit drivna och tycker om att jobba mycket, så det binder oss. Vi umgås hela tiden ändå som bästa vänner, och verksamheterna passar att slå ihop så vi tror att det kommer bli riktigt bra.

Artikeltaggar

FöretagandeFotvårdNyheterSäffleSkönhet

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.