Hoppa till huvudinnehållet

Öppen upplaga av Årjängs stora sprinterlopp

Publicerad:
Björn Goop spelar huvudrollen vid Årjängstravets V75-dag med flera fina chanser inom ramen.
Björn Goop spelar huvudrollen vid Årjängstravets V75-dag med flera fina chanser inom ramen. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Travsveriges blickar riktas idag mot Årjäng när V75 med Årjängs stora sprinterlopp ska avgöras. En på förhand öppen upplaga där det ser ut att kunna bli en rivig inledning vilket skulle gynna Millinodollarrhyme (9), som jag hoppas har återfunnit formen och spurtar ned alla över upploppet.

V75-1 Hur bra är norsken?

I den första avdelningen startar en intressant norsk gäst i Strong Pepper (3) som har övertygat så mycket i sitt hemland att när han nu debuterar på svenska V75 blir favorit. Han kommer med tre raka segrar från ledningen i autostartslopp. Den här gången handlar det om voltstart vilket är en metod han bara startat med vid två tillfällen tidigare,men har då öppnat bra och han har en vass startkusk i Erik Adielsson. Jag vill ändå se honom på svensk mark innan jag vågar gå fullt ut på honom och singelstrecka. Charlock Wiking (2) missade jag V75 på senast när han satt fast med alla krafter sparade och klarar han bara startspåret tror jag han är med på linjen även denna gång. Mellby Granat (8) har ett lurigt utgångsläge,men har lopp i kroppen och Robert Bergh låter förhoppningsfull inför uppgiften. Mr Marvelous (6) är en rejäl häst som behövde loppet senast och ska ha gått framåt till dagens start. Jag nämner även Global Venture (7) som Peter Untersteiner håller högt och som har läge för ledningen.

V75-2 Hur långt räcker Ies Elisabeths spurt?

Ett stolopp väntar i den andra avdelningen och här har jag en kul ide´ i spurtstarka Ies Elisabet (11). I sin senaste start rusade hon sig trött i ledningen och den starten är bara att glömma.  I starten dessförinnan galopperade hon när kusken skulle sätta in attacken och innans dess avslutade hon sylvasst från köposition till tredjeplatsen. Klaffar det med tempo och positioner den här gången kommer hon att fälla många över upploppet. Lipstick Tooma (6) med lopp i kroppen i Daniel Redens regi känns klart intressant. Karamell Hill (14) och Millie Millionaire (15) är två tuffa ston som har kapacitet för att runda samtliga. Zarina Bi (12) var en besvikelse senast,men kan bättre. Sista strecket går till Ti Amo Face (3) som får ett fint lopp härifrån och är på väg uppåt i form.

V75-3 Stort spelvärde

I den tredje avdelningen väljer jag att singelstrecka Björn Goops högkapabla strulputte Fort Knox (7). Jag är väl medveten om att hästen har agerat knepigt på slutet,men det är en häst som har överkapacitet för klassen och Goop låter väldigt nöjd med hästen för dagen. Det är dock inga garantier för att hästen sköter sig,men det finns ett stort spelvärde den här gången att chansa på honom då de flesta kommer att försöka fälla honom. Hästen är startsnabb och från det här läget är jag inne på att Goop laddar framåt och skulle han tidigt sitta i ledningen blir han inte lätt att besegra. Hästen är dock så rejäl att om han sköter sig kan han vinna från de flesta positioner. Bakom vill jag nämna The Real Star (4) som kommer från Fredrik Perssons formstall och som avgjorde på ett bra sätt vid senaste segern.

V75-4 Starkt lås

Den fjärde avdelningen står normalt sett mellan de två norska toppstona Åsrud Vilja (6) och Ulsrud Tea (8). Jag tror klart mest på Åsrud Vila (6) som känns som en mer komplett häst. Det känns dock tryggt att även ha med Ulsrud Tea (8) som är en sylvass avslutare och som inte blir lätt att stå emot om hon har slagläge inför upploppet. Funderar ni på ytterligare streck rekommenderar jag Granetta (2) som står bättre till än på länge och som till dagens start kuskförstärks med Ulf Ohlsson.

V75-5 Spikas trots orutin

I den femte avdelningen väljer jag att singelstrecka Timo Nurmos kapabla Civilon (9). Hästen har fyra segrar på fem försök och de är tagna på ett rejält sätt. Enda plumpen kom i ett försök till kriteriet där han missade finalplatsen i de sista stegen. Han står med bakspår över kort distans,men han har en startsnabb rygg i Pine Muscle (2) och lär därmed hamna bra till. Loppet håller ingen högre klass och ställer inte orutinen till det tror jag att Civilon (9) har en bra vinstchans. Spekulera ni ändå i gardering glöm då inte formstarka Quickly S.W (4) och startsnabba Slippery Runway (1) som biter ifrån sig bra från ledningen.

V75-6 Island Life mot ledningen?

Zap Di Girifalco (4) känns väldigt formstark för dagen och är en motiverad favorit,men motstånd saknas inte. Island Life (3) gick bra i skymundan från ett hopplöst läge i sin senaste start och står betydligt bättre till den här gången. Det låter på Robert Bergh som ett offensivt upplägg är att vänta och skulle han komma till ledningen utan att det kostar allt för mycket kan det bli en svår nöt att knäcka. Skulle spetsstriden bli utdragen kommer bakspårshästarna in i matchen. Viking Brodde (9) är en tuffing som skulle kunna runda alla,men glöm inte Macelleria (10) som sett fin ut på slutet. Jag betalar även för Coogan (11) som återkommer efter vila,men som är bra i grunden.

V75-7 Dags för Milliondollarrhyme!

I Årjängs stora sprinterlopp som avslutar V75 spelet väljer jag att tippa Milliondollarrhyme (9) då det känns som att det kan bli helt rätt kört åt honom denna gång. En bra startrygg i Mellby Free (2) gör att han kommer sitta bra till och med flera startkatapulter på framspår kan det gå undan inledningsvis. Går det allt för fort kommer Milliondollarrhymes (9) spurt bita bra över Årjängs långa upplopp,men det vill dock till att formen infunnit sig och eftersom jag inte är helt övertygad om att så är fallet väljer jag att gardera. Främst med Mellby Free (2) som har ett bra läge och Goop låter uppåt. Även hedershästen tillika tuffingen Sorbet (7) är ett tidigt bud där bakom. Stepping Spaceboy (1) och Disco Volante (4) jagar båda täten och skulle någon av de få bestämma en bit kan det hålla hela vägen. Sista strecket går till Milligans School (3) som också kan avsluta bra och som är anmälda barfota runt om.

Artikeltaggar

ÅrjängÅrjängstravetTrav

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.