Arbetslösheten fortsätter stiga i hela landet

Ekonomi | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Unga och utrikes födda drabbas hårdast. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arbetslösheten fortsätter att öka i hela landet, visar nya siffror från Arbetsförmedlingen.

I slutet av juni var 9 procent, totalt 466 000 personer, inskrivna som arbetslösa på Arbetsförmedlingen. Det är en ökning med 130 000 personer jämfört med samma månad 2019. Arbetslösheten har därmed stigit från 6,7 procent till 9 procent på ett år.

Arbetslösheten var högst i Södermanlands, Skåne och Gävleborgs län där arbetslöshetsnivån var 11,4, 11,3 respektive 11,1 procent. Lägst var den i Gotlands, Västerbottens och Norrbottens län, med 6,7 procent.

Unga och utrikes födda drabbas hårdast av utvecklingen. Arbetslösheten har ökat från 8,2 procent till 13,2 procent på ett år för gruppen 18–24 år.

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.