Hoppa till huvudinnehållet

Lukas kom till final i ösregn

Publicerad:
En helnöjd Lukas Andersson tog sig till final i båda deltävlingarna i Crosscart i Höljes som gick förra helgen.
En helnöjd Lukas Andersson tog sig till final i båda deltävlingarna i Crosscart i Höljes som gick förra helgen. Foto: Privat

Förra helgen var Lukas Andersson och körde två deltävlingar i crosscart i Höljes över helgen. Allt runt RallyX Nordic var helt nytt för Lukas, både bilen och tävlingen, men frånsett det nya så gick tävlandet väldigt bra för att vara första gången.

– Det gick jättebra överlag, säger Lukas.

När Säffle-Tidningen hade pratat med Lukas inför tävlingen berättade han och Lukas pappa att det kunde bli en tuff tävling för Lukas som bara är 12 år och skulle möta förare i 16 års-åldern.

Final i båda deltävlingarna

Tävlingen var uppdelad på tre dagar och på torsdagen körde han en hel deltävling och under helgen delades en deltävling upp på två dagar.

– På torsdagen kom han till final och det var som vi sa att det är sex stycken som tar sig till final, så han blev sexa i den finalen, men det var hårt motstånd som sagt och vi var nöjda med den dagen, säger Freddy Andersson, pappa till Lukas.

Helgens körning blev desto svårare körmässigt. Vädret hade varit helt okej under de första dagarna, men under söndagen var det blött och regnigt.

– Vi hade ju inte kört en enda meter med den här bilen på blött, säger pappa Freddy.

På lördagen låg han trea i totalen när dagen var slut, men på söndagen efter vaknade de med fruktansvärda väderförhållanden.

– Det var totalt ösregn, då funderade vi lite på hur det skulle gå, men det gick jättebra hela dagen, säger Freddy.

Även om de hade testkört bilen innan var Lukas inte beredd på att möta ett blött underlag och hade en svår utmaning med att klara av och köra i ösregn. Det fixade han och slutade fyra i sista deltävlingen.
Även om de hade testkört bilen innan var Lukas inte beredd på att möta ett blött underlag och hade en svår utmaning med att klara av och köra i ösregn. Det fixade han och slutade fyra i sista deltävlingen. Foto: Privat

Fyra i andra deltävlingen

Han vann semifinalen och fick stå längst fram i finalen. Det regniga vädret var däremot en svår uppgift och blev en första utmaning i finalen.

– Jag var tvåa ut, men det sprutade fruktansvärt mycket grus, så jag såg nästan ingenting när jag hamnade en bil bakom. Jag gjorde vad jag kunde och slutade fyra, säger Lukas.

Lukas mål innan Höljes var att nå pallplats, även om det inte blev som han hade hoppats är han trots allt väldigt nöjd efter lite summering av tävlingen.

– Nu när han har sammanfattat det här så är han jättenöjd, säger pappa Freddy.

Av de tävlande berättade Freddy att det var endast en eller två förare som var i samma ålder som Lukas, annars var de runt 15 eller 16 år.

– Vi hängde med jättebra i farten och sen i kvalen och i tiderna skilde det bara hundradelar emellan, säger Lukas.

Artikeltaggar

CrosskartHöljesMotorsportSäffleSport

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.