Hoppa till huvudinnehållet

Petra Nielsen klar för huvudroll hos SäffleOperan.

Publicerad:
Petra Nielsen är en känd svensk musikalartist som vunnit musikalpriset "Guldmasken" hela tre gånger och stått på scen både i West End i London samt på Broadway i New York.
Petra Nielsen är en känd svensk musikalartist som vunnit musikalpriset "Guldmasken" hela tre gånger och stått på scen både i West End i London samt på Broadway i New York. Foto: FANNI OLIN DAHL / TT

Säffle-Tidningen har pratat med Mattias Palm om den senaste rekryteringen som offentliggjordes i lördags. Petra Nielsen blir den som ska gestalta nyckelrollen Mrs. Wilkinson i höstens föreställning "Billy Elliot".

I december då Mattias Palm blev anställd som regissör för SäffleOperan och läste pjäsen för första gången på engelska så fördes tankarna direkt till den erfarna och mångsida skådespelerskan som sedan tidigare kände till teatern i Säffle.

- När jag läste pjäsen tänkte jag direkt på Petra Nielsen, så jag kontaktade henne och undrade om hon ville komma till Säffle innan jul för att prata om rollen och pjäsen, och det ville hon, berättar Mattias Palm.

Tackade ja

Mötet kändes bra, och Petra tackade ja till rollen.

– Petras mamma, Monica Nielsen, spelade en roll här under 80-talet, så hon visste om SäffleOperan. Det känns roligt att en så erfaren skådespelerska som spelat så många fantastiska roller kommer hit. Hon är den bästa musikalartisten vi har i Sverige, säger Mattias Palm.

Rollen som Petra ska ge form åt är Mrs Wilkinson, som driver balettskolan i staden där Billy Elliot bor.

– Det är en väldigt viktig roll eftersom det är där som Billy upptäcker baletten, säger Mattias Palm.

Mattias Palm tyckte tidigt att Petra Nielsen skulle passa perfekt i rollen som Mrs. Wilkinson.
Mattias Palm tyckte tidigt att Petra Nielsen skulle passa perfekt i rollen som Mrs. Wilkinson. Foto: Marina Johansson

Finns det någon oro för att corona ska ställa till det för er?

– Jo, det gör det såklart. Men det här är en stor teaterföreställning med många stora roller som spelas av barn, och de måste få träna på sång, dans och teater under våren. Man måste liksom göra samma arbete fram tills dess att det kommer mer information angående restriktioner, det är det som är så paradoxalt och speciellt.

– Om man bortser från allt det så är känslan ändå väldigt positiv. Detta är en föreställning som passar SäffleOperan otroligt bra, avslutar Mattias.

Artikeltaggar

Billy ElliotMattias PalmNöje/KulturSäffleSäffleoperanTeater

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.