Hoppa till huvudinnehållet

Jennifer och Robin gjorde om Caddyn till mini-husbil

Publicerad:
Reporter Diana Dragic
Diana Dragic
diana.dragic@saffletidningen.se
Jennifer och Robin har gjort om sin caddy till en minihusbil.
Jennifer och Robin har gjort om sin caddy till en minihusbil. Foto: Diana Dragic

Säffletjejen Jennifer Nilsson har tillsammans med sin sambo Robin Johansson snickrat och pysslat sedan i våras för att få klart den lilla mini-husbilen till semestern. Nu är de i princip klara, och Säffle-Tidningen har fått en rundtur av den mysiga insidan som är full av kreativa lösningar.

Paret har sedan tidigare använt skåpbilen (en Volkswagen Caddy Maxi) som campingbil då de varit iväg på semestrar, och emellanåt har den även fått agera hundbil då Jennifer tävlat med sin hund Nero. Men i april var det dags att rulla ut bilen ur garaget igen, riva ut den gamla inredningen och bygga nytt för att få till en riktigt hemtrevlig känsla.

– Allt är uppbyggt i moduler av plywood-skivor som vi först ritat upp en skiss av i ett dataprogram, men den har vi inte kunnat följa helt eftersom ingenting i bilen är rakt. Det svåraste har varit att anpassa sig efter det och få till alla vinklar, så vi har fått prova oss fram mycket, berättar Jennifer och Robin.

– Boxarna sitter fast i golvet men allt går att plocka ur om något till exempel skulle hända med bilen och vi behöver flytta över allt till en annan bil. Det är egentligen bara tyget som är fastlimmat, fortsätter de.

Golden retrievern Nero kommer få följa med på semestern och verkar redan trivas bra i mini-husbilen.
Golden retrievern Nero kommer få följa med på semestern och verkar redan trivas bra i mini-husbilen. Foto: Diana Dragic

Smarta lösningar

Det har krävts en hel del slit och intensivt jobb för att få klart projektet i tid. Men hemtrevligt blev det definitivt till slut, och bygget innehåller massvis av smarta lösningar som förändrar skåpbilens insida på olika sätt. Sängens övre del kan göras om till soffa med ryggstöd och mittdelen förvandlas till ett matbord. Dessutom har de installerat en taklucka, en diskbänk med rinnande vatten, en eldriven kyl/frys och utdragbara luckor med plats för förvaring.

– Med den förra inredningen kändes det inte riktigt som ett hem, men det gör det nu! Jag är väldigt nöjd med hur jag fick till gardinerna och fästena till dem. Det blev faktiskt riktigt mysigt, säger Jennifer.

– De flesta lösningarna, som till exempel vattnet och luckhållarna till soffans ryggstöd, har vi faktiskt köpt på båtavdelningen, berättar Robin, som gillar att snickra och har ett intresse för konstruktion.

 • Vilken lyx! Rinnande vatten gör livet som "Caddy Campers" lite extra bekvämt.
  Vilken lyx! Rinnande vatten gör livet som "Caddy Campers" lite extra bekvämt. Foto: Diana Dragic
 • Här kommer nog många middagar med vackra utsikter att avnjutas under semestern.
  Här kommer nog många middagar med vackra utsikter att avnjutas under semestern. Foto: Diana Dragic
 • Huvudändan av sängen går att öppna och ställa upp så att soffan får ett bekvämt ryggstöd.
  Huvudändan av sängen går att öppna och ställa upp så att soffan får ett bekvämt ryggstöd. Foto: Privat
 • Mellan fram- och bakdelen av bilen finns ingen skiljevägg, men gardinerna är perfekta att skärma av med när det är dags för sovläge.
  Mellan fram- och bakdelen av bilen finns ingen skiljevägg, men gardinerna är perfekta att skärma av med när det är dags för sovläge. Foto: Privat
 • Takluckan är ytterligare en detalj som gör att skåpbilen känns mer som en husbil.
  Takluckan är ytterligare en detalj som gör att skåpbilen känns mer som en husbil. Foto: Diana Dragic

Prislappen

Visserligen har bygget kostat mycket tid och kraft, men i rena pengar har det inte blivit så dyrt - i jämförelse med vad man får betala för en husbil eller husvagn. Exakt hur mycket allt har gått på vet de inte.

– Det är nog mer än vi tror, men de sakerna vi lagt mest pengar på, som kylen, hänger ju inte ihop med bilen riktigt utan den kan man ju använda till annat också. Vi tror kanske att vi hamnat runt 15.000 kr allt som allt, berättar Jennifer och Robin.

Vart bär det av under semestern?

– Vi tror och hoppas att Norge öppnar snart. I så fall tänkte vi Lofoten, men om det inte går så åker vi norrut. Vi vill bara uppleva naturen, säger Jennifer och Robin.

Säffle-Tidningen önskar paret och hunden Nero en trevlig resa i deras nyblivna Caddy Camper, som också kallas för "Lärkan".

En liten detalj som tillför ett fulländat helhetsintryck. "Lärkan" är inte längre bara en Caddy, utan nu även en Caddy Camper.
En liten detalj som tillför ett fulländat helhetsintryck. "Lärkan" är inte längre bara en Caddy, utan nu även en Caddy Camper. Foto: Diana Dragic

Artikeltaggar

FriluftslivMotorNyheterSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.