Hoppa till huvudinnehållet

Stugvisning på Aagotsberg

Publicerad:
Stort intresse för stugorna i stugbyn i Aagotsberg. ST fick en visning av mäklare Anna Johannesson.
Stort intresse för stugorna i stugbyn i Aagotsberg. ST fick en visning av mäklare Anna Johannesson. Foto: Carolina Schützer

I januari förra året gick startskottet för bygget av en ny stugby i Aagotsberg - nu har Joakim Bertilsson och Bobygg Värmland AB äntligen fått husen på plats och det är visningsdags. Säffle-tidningen följde med på en visning, och mötte upp med Anna Johannesson, mäklare på Svenska Gårdar.

För sjutton dagar sedan kom stugorna ut på Hemnet, och bara dagar efter hade man den första visningen berättar Anna Johannesson. Totalt är det 20 stycken stugor som ligger ute för visning, men några av dem är redan sålda.

– Det är ett stort intresse - många har följt projektet under gång och har väntat på att det ska stå klart. Många har också varit här själva i området och kikat under byggandet. Intresset är större än vad jag väntat mig, speciellt med de tider som råder nu. Men det känns kanske lite som att folk söker efter ett extraställe närmre hemma nu - som man också senare kan ha även som permanentboende, säger Anna.

Hon berättar att det varit folk från hela Sverige och tittat. Dessutom öppnar gränserna mot Norge snart, vilket hon tror kan locka en del norskar hit också.

 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer

Tre storlekar

Den största typen av stuga i föreningen har en 58 kvadratmeter stor boarea, fördelat på tre rum och kök, med loft. Stugan har ett trevligt högt läge, stor altan och stora fönsterpartier mot Vänern. Näst största stugan är på 45 kvadratmeter, också tre rum och kök. En rymlig stuga som erbjuder plats för många bäddar i de två sovrummen och loftet. Det finns även ett stort utrymme för gemenskap i allrummet/köket. Den minsta stugan är ljus och fin, med en smart planlösning på 36 kvadratmeter. Dessutom har den ett härligt inglasat uterum.

– Jag tror att folk uppskattar att det är nytt och modernt - att det finns det också för de som inte vill ha en "vanlig" sommarstuga. De är himla praktiska och genomtänkta på ett modernt sätt. Det blir lite mer permanent.

Alla stugorna har genomgående modern stil - både på utsidan och insidan. Enkla och rena linjer, med snygga materialval från golv till tak. Öppen planlösning är genomgående i alla tre stugtyperna, och mycket och stora ljusinsläpp mot det vackra området.

 • Aagotsbergs stugby - vidningsdags
  Aagotsbergs stugby - vidningsdags Foto: Carolina Schützer
 • Aagotsbergs stugby - vidningsdags
  Aagotsbergs stugby - vidningsdags Foto: Carolina Schützer
 • Aagotsbergs stugby - vidningsdags
  Aagotsbergs stugby - vidningsdags Foto: Carolina Schützer
 • Aagotsbergs stugby - vidningsdags
  Aagotsbergs stugby - vidningsdags Foto: Carolina Schützer
 • Aagotsbergs stugby - vidningsdags
  Aagotsbergs stugby - vidningsdags Foto: Carolina Schützer
 • Aagotsbergs stugby - vidningsdags
  Aagotsbergs stugby - vidningsdags Foto: Carolina Schützer
 • Aagotsbergs stugby - vidningsdags
  Aagotsbergs stugby - vidningsdags Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer

Hur mycket är det som är kvar?

– Man drar ju kommunalt vatten och avlopp från Duse, så det är en del markarbete kvar. Annars är det bara lite småfix med trappor och verandor på en del av husen. Sedan ska det byggas en spaanläggning med bubbelpool och relaxbastu som ska vara klart under hösten, och bryggan med båtplatserna vara klar till våren.

Anna berättar också att den röda stugan som finns kvar på området ska rivas - det ska i stället bli tre stycken lägenheter där. Så när allt är klart så kommer det att finnas 23 stycken bostadsrätter på området.

– Det ska bli intressant att se om intresset ökar ännu mer efter coronan lugnat sig, avslutar Anna.

Artikeltaggar

Hus och hemNyheterSäffleStugby

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.