Hoppa till huvudinnehållet

Andra raka förlusten för Svanskog

Publicerad:
Reporter Cecilia Snöbohm
Cecilia Snöbohm
cecilia.snobohm@saffletidningen.se
Lördagens femte match för Svanskog gick inte som de hade hoppats på och de fick åka hem från Ämtervik med förlusten 4-2 (2-1, 2-1). (Bilden är tagen från en tidigare match).
Lördagens femte match för Svanskog gick inte som de hade hoppats på och de fick åka hem från Ämtervik med förlusten 4-2 (2-1, 2-1). (Bilden är tagen från en tidigare match). Foto: Cecilia Snöbohm

Tungt igen för Svanskogs IF under lördagens möte med Ämterviks FF på bortaplan. De hade hoppats på poäng, men fick åka hem med förlusten 4-2 (2-1, 2-1) i bagaget.

Svanskog hade fått tillbaka Jacob Wolfbrandt, som varit avstängd ett par matcher och med honom med sig hade de åkt till Ämtervik i hopp om att ta med sig poäng hem igen. Men Ämtervik startade som det bättre laget och tog ledningen efter 10 minuter med 1-0.

Svanskog kvitterade däremot senare i den 34:e minuten, då Joacim Carlsson satte en straff och gav ställningen 1-1 i matchen.

Kvitteringen ingav hopp

Men återigen ville Ämtervik annat och satte även ett ledningsmål i den 43:e minuten och Svanskog gick av halvleken i underläge. Bortalaget samlade kraft under pausen och gick ut hungriga för mål och i den 60:e minuten gör sig Jacob Wolfbrandt nämnd genom att kvittera till 2-2 för Svanskog.

– Det kändes som att vi hade minst en poäng med oss när vi gjorde 2-2, men ett olyckligt mål tog luften ur oss, säger Johan.

Kvitteringen räckte inte längre än till den 75:e minuten och Ämtervik återtog ledningen med 3-2.

Omställning som straffade sig

Svanskog försökte därefter att göra om en del i laguppställning och gick ner på en trebackslinje i slutet av matchen.

– Men vi blev straffade istället, säger tränaren.

Ämtervik fick in 4-2 i matchminut 90+2 och det fanns inget kvar som Svanskog kunde göra för att nå en poäng.

Vad tyckte du om matchen överlag?

– Det var en betydligt bättre match än matchen mot Edsvalla, vi gick inte ner i någon formsvacka som mot Edsvalla, inte i någon längre period i alla fall. Men vad ska man säga, 3-2-målet skänker vi bort, säger Johan.

Hoppas vända på trenden

Nu har det gått kämpigt för Svanskog under två matcher med enbart förluster, men de hoppas vända på trenden till nästa helg när de möter Rännbergs IF på Svanevallen.

– Då ska det vara dags för första hemmasegern. Det känns som att vi har lite oflyt just nu och säsongen är som sagt inte lång, säger Svanskogs tränare.

Artikeltaggar

FotbollJohan LeanderssonSportSvanskogs IFSäffleÄmterviks FF

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.