Hoppa till huvudinnehållet

"Vi borde egentligen ha kunnat avgöra tidigare"

Publicerad:
Det blev en härlig trepoängare till VSK i söndags då man vann mot IFK Ås med 3-0.
Det blev en härlig trepoängare till VSK i söndags då man vann mot IFK Ås med 3-0. Foto: Carolina Schützer

Under söndagseftermiddagens varmaste soltimmar kämpade Värmlandsbro SK till sig en välförtjänt 3–0-seger på Brovallen. Motståndet i division-6-matchen stod IFK Ås för. (1–0, 2–0)

Det blev en övertygande vinst för Värmlandsbros a-lag i helgen. VSK ägde matchen från start, och i den väldiga sommarvärmen kämpar man ner IFK Ås.

– Tre mål är väl lite i underkant med vad vi kunde ha fått in. Vi skapar många mållägen men bollen vill inte in, den studsar på någon tuva och kanske lite okoncentrerat vissa stunder - men vi är nöjda, säger tränare Johan Edvardsson.

I 43:e minuten gör VSK ett psykologiskt 1–0-mål. Pontus Norström spelar fram Marcus Larsson som placerar bollen säkert i mål bakom Ås-målvakten.

 • VSK - Ås
  VSK - Ås Foto: Carolina Schützer
 • VSK - Ås
  VSK - Ås Foto: Carolina Schützer
 • VSK - Ås
  VSK - Ås Foto: Carolina Schützer
 • VSK - Ås
  VSK - Ås Foto: Carolina Schützer
 • VSK - Ås
  VSK - Ås Foto: Carolina Schützer
 • VSK - Ås
  VSK - Ås Foto: Carolina Schützer
 • VSK - Ås
  VSK - Ås Foto: Carolina Schützer

Kontroll matchen igenom

– Matchen såg bra ut tycker jag, vi kontrollera den egentligen helt igenom. Vi borde egentligen ha kunnat avgöra tidigare, men bollen ville som sagt inte in. Men så precis innan paus så fick vi in det viktiga förstamålet.

Då det var en av veckans varmaste dagar, och nästintill vindstilla på Brovallen, så lades det in ett par extra vattenpauser i matchen.

– Fem minuter innan det andra vattenbreaket fick vi en liten dipp i spelet. Men det kom inte heller några direkta farligheter från Ås, och vi var snart inne på samma spår igen. Då kommer snart 2–0 och 3–0 efter det. Det var en bra genomförd match.

2–0 gör VSK i den åttioandra minuten. Även denna gång spelar Norström fram bollen, den här gången till Axel Carlsson som förvaltar på bästa sätt. I minut 89 uppfattar målvakten Robbin Dahlgren situationen snabbt och gör en lång utspark som Olle Myrberg fullföljer och 3–0 är ett faktum.

Arvika nästa

Näst ut för VSK är match på torsdag, då man ställs mot IK Arvika Fotboll U på bortaplan.

Nästa match redan på torsdag - vad tror du?

– Det blir tufft mot Arvika, de har inlett bra. Jag har hört att de gör en nysatsning med yngre egenprodukter, och att det ska vara bra. Det går lite tyngre för a-laget, men u-laget går som tåget. Det blir en tuff nöt att knäcka, men vi känner oss starka. Vi gjorde en bra match mot Ås, som vi nu får lägga bakom oss och ladda för Arvika - vi går för en seger.

Artikeltaggar

Brovallendivision 6 västraFotbollIFK ÅsVärmlandsbro SK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.