Hoppa till huvudinnehållet

Egge Pirrils största seger hittills

Publicerad:
Egge Pirril och kusken Magnus Jakobsson tas emot av skötaren Martina Lund efter målgången på Romme.
Egge Pirril och kusken Magnus Jakobsson tas emot av skötaren Martina Lund efter målgången på Romme.

Långserudshästen Egge Pirril tog största segern hittills i karriären genom att vinna ett av V65-loppen på Romme. Det innebär att sjuåringen har kvalat in till finalen i prestigefyllda Dubbelcupen i september.

Segern i Dalarna överraskade publiken och spelarna och oddset landade på 7,4. Ägarna i Stall Svinstatösen var inte lika överraskade eftersom man känner till Egge Pirrils kapacitet.

– Han gjorde ett mycket starkt lopp och imponerade. Det här är hans största seger hittills, sa Bror Bornetjärn som är en av delägarna.

Egge Pirril, som vanligt körd av sin tränare Magnus Jakobsson, vann säkert för Silver Jossan med tiden 26,7 på 2140 meter. Förstapriset var 50 000 kronor men ännu viktigare var kanske att Egge Pirril nu är klar för finalen i Dubbelcupen. Loppet avgörs under storhelgen i Hagemyren den 12 september.

– Det är inte helt klart om han kommer att starta men vi siktar på det för visst vore det en rolig upplevelse att få vara med och se det loppet under en V75-dag med så många andra stora lopp, säger Bror.

Konkurrensen i finalen blir förstås stenhård men så ligger förstapriset på 200 000 kronor.

Egge Pirril har ett fint startfacit. Starten i Romme var den 30:e i karriären och sjuåringen har kommit "på prispallen" i en tredjedel av loppen". Facit visar på nio segrar, en andraplats och fem tredjeplatser. Hästen har hittills sprungit in 331 000 kronor.

Artikeltaggar

LångserudSäffle kommunSportTrav

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.