Hoppa till huvudinnehållet

Här kan det byggas padelhall och friidrottsarena

Publicerad:
En privatperson vill bygga en padelhall i Säffle och kommunen föreslår Tegnérfältet eftersom man planerar att det även ska byggas en friidrottsarena där.
En privatperson vill bygga en padelhall i Säffle och kommunen föreslår Tegnérfältet eftersom man planerar att det även ska byggas en friidrottsarena där. Foto: Claes Österman

En privat entreprenör vill bygga en stor idrottshall för padel i Säffle och har därför vänt sig till kommunen om förslag på var den kan byggas. Samtidigt förbereder kommunen för att bygga en ny arena för friidrott.

Säffle kommun har i flera år haft avsikten att bygga en ny tränings- och tävlingsarena för friidrott med så kallade allvädersbanor. Tegnérfältet har hela tiden varit ett givet alternativ för detta.

Nyligen vände sig en privat entreprenör till kommunen med avsikt att köpa mark i Säffle för att i privat regi bygga en idrottshall avsedd för padel.

– Vi har därför beslutat att upprätta en detaljplan med mark för idrottsanläggningar på sportfältet i anslutning till simhallen och Tegnérskolan, säger kommunalrådet Dag Rogne (C) sedan kommunstyrelsen godkänt förlaget.

Attraktivt område

Valet av Tegnérfältet gjordes sedan miljö- och byggnadsförvaltningen utrett fyra olika alternativ, nämligen Sporthälla, Högunda, Flå och Tegnérfältet.

– En friidrottsarena och ytterligare en sporthall skulle göra området oerhört attraktivt, en stor tillgång både för kommuninvånarna men också ett betydande dragplåster om vi ska få fler människor att flytta till Säffle, säger Ola Johansson (M) som är kommunstyrelsens vice ordförande.

Miljö- och byggnadsförvaltningen menar att det finns flera fördelar med att välja Tegnérområdet och pekar främst på trafik och parkering, geotekniska förhållanden och närheten till natur och rekreation.

Sex padelbanor

Den idrottshall som en privatperson vill bygga, kommer att ha en yta på 3500-4000 kvadratmeter och innehålla sex padelbanor samt utomhusbanor. Friidrottsarenan ska bestå av banor för löpning, kast-, hopp- och teknikgrenar. Vid evenemang ska där finnas plats för cirka 200 deltagare.

– Padel är en sport som växer snabbt och det är roligt att det finns ett privat intresse för att satsa på att bygga en hall i Säffle. När det gäller friidrotten så har Säffle friidrottsklubb i många lyckats utveckla unga talanger av hög klass trots att det saknats riktigt bra förutsättningar. Där har kommunen ett åtagande att leva upp till, säger Dag Rogne.

Han menar att en ändring av detaljplanen är en första förutsättning för att planerna ska kunna förverkligas.

Artikeltaggar

Dag RogneNyheterOla JohanssonPadelSäffleSäffle FriidrottSäffle simhallTegnérskolan

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.