Hoppa till huvudinnehållet

Pär och Emelie sprang Hemmavasan Ultra

Publicerad:
Emelie Lundin och Pär Atuma Nilsson sprang Hemmavasan med distanserna 45 respektive 90 kilometer under lördagen.
Emelie Lundin och Pär Atuma Nilsson sprang Hemmavasan med distanserna 45 respektive 90 kilometer under lördagen. Foto: SWSC

South Wermland Sorts Club, SWSC hade under den gångna helgen två duktiga löpare som tog sig igenom 47 respektive 90 kilometer i Hemmavasan Ultra.

I lördags inledde SWSC:s medlemmar, Emelie Lundin och Pär Atuma Nilsson Hemmavasan i Ekenäs och följde sina sträckor längs Pilgrimsleden mot Säffle. Emelie sprang 47 kilometer, vilket var två kilometer längre än Ultravasans distans på 45 kilometer.

Pär sprang Hemmavasan Ultra 90 och tog sig i mål på 9 timmar och 7 minuter. Det var inte bara en fantastisk tid, det placerade även honom på en 18:e plats av 233 deltagande.

– Det var kul, fast det var jobbigt. Jag har sprungit fem mil som längst, så det var en utmaning. Det var som mest jobbigt i en period när det kom en störtskur, berättade Pär.

Under loppet blev han servad av olika cyklister som stöttade med både mat och dricka. De tre cyklisterna som följde Pär var först Tobias Anderberg, sedan Sebastian Holmberg och sist Rickard Jansson. De sista 18 kilometerna hoppade Emelie på för ytterligare löpning och stöttade Pär ända in i mål.

– Hon ska ha en stor eloge för att hon kom ut och stöttade mig, säger Pär.

Artikeltaggar

HemmavasanLöpningSäffleSouth Wermland SportsclubSport

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.