Hoppa till huvudinnehållet

Julia knep guld i trekamp

Publicerad:
Julia Karlsson tog hem förstaplatsen i Lerum.
Julia Karlsson tog hem förstaplatsen i Lerum. Foto: Privat

På grund av rådande pandemi så arrangeras det inte så många friidrottstävlingar i närområdet - Julia Karlsson, från Säffle friidrottsklubb, reste istället till Lerum under lördagen för delta i Stonehill Games. Tävlingen är uppbyggd som en trekamp för 60 meter häck, längdhopp och bollkast - sedan koras en totalsegrare.

Fina delplaceringar gav guld

Julia inledde 60 meter häck med en överlägsen seger på den fina tiden 10.84. Andra grenen var längdhopp och tack vare all träning i gropen på Sporthälla så landade Julia på 3.83 vilket räckte till silver. Dagen avslutades sedan med bollkast där Julia passande nog slog till med nytt personligt rekord på 28.48 knep återigen en 2:a plats.

När sedan tävlingen summerades visade det sig att Julia stod som totalsegrare i ett startfält av 24 stycken F10-tjejer.

Artikeltaggar

FriidrottLerumSäffleSäffle Friidrottsklubb

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.