Hoppa till huvudinnehållet

Gröna aktiviteter i Säffle i höst

Publicerad:
Naturskyddsföreningen i Säffle planerar för nya aktiviteter under hösten.
Naturskyddsföreningen i Säffle planerar för nya aktiviteter under hösten. Foto: Jenni Jansson

Naturskyddsföreningen i Säffle har släppt sitt höstprogram innehållande några aktiviteter som kan väcka liv i natursjälen hos vem som helst.

Coronan lever kvar och bristen på roliga event likaså. Sakta med säkert börjar det dock livas upp på sina håll, och naturupplevelser har ju under hela pandemiperioden varit det enda coronasäkra alternativet. Från mitten av september går därför ytterligare arrangemang anordnade av Naturskyddsföreningen i Säffle av stapeln, helt kostnadsfritt och utan krav på medlemskap.

Vad sägs om en lokal guidad tur av Claes Kannesten i Krokstadparken med ormbunkar som tema, en guidad vandring i Bjursjöhöjdens naturreservat rik på fauna och obanad terräng, eller varför inte en föreläsning av Emma Sundh angående hennes bok "Gör skillnad!" som handlar om gemene mans potential i frågan om klimatkrisen?

Naturskyddsföreningen ska i sitt syfte verka för att bland annat väcka och underhålla känslan för naturen och dess värden hos människan, och även om i princip vem som helst i Värmland kan kliva utanför dörren och inom några hundra meter vara mitt i naturen kan det ju inte skada med lite ny kunskap och en rejäl fikakorg i skogen tillsammans med ett gäng andra natur- och miljöintresserade människor.

Artikeltaggar

KlimatNaturskyddsföreningenNyheter

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.