Hoppa till huvudinnehållet

De klättrar mot toppen

Publicerad:
Reporter Cecilia Snöbohm
Cecilia Snöbohm
cecilia.snobohm@saffletidningen.se
Joachim Broström, i orange, satte ledningsmålet för SSK i division 4 när de vann mot Töcksfors IF med 0-3 under fredagens bortamatch. (Arkivbild)
Joachim Broström, i orange, satte ledningsmålet för SSK i division 4 när de vann mot Töcksfors IF med 0-3 under fredagens bortamatch. (Arkivbild) Foto: Cecilia Snöbohm

Tidigt visste Säffle SK:s division 4-lag att de var på en bortamatch som de skulle vinna. Attityden och inställningen var på sin plats och det blev en rättvis seger mot Töcksfors IF med 0-3 (0-1, 0-2) under fredagskvällens rejäla möte.

– Vi visste på förhand att det var en av de tuffaste bortamatcherna. Dels är vi inne i en bra trend och har plockat många poäng och är på väg mot absoluta toppen av serien och generellt sett är det alltid jobbigt att åka dit, det är många duktiga spelare som de har i sitt lag, säger Andreas Svärd, tränare i SSK.

"Resoluta offensivt"

De kom till flera heta anfallslägen och var distinkta i spelet, vilket resulterade i att ledningsmålet kom redan efter nio minuter. Joachim Broström fick en boll i djupled bakom Töcksfors backlinje och löpte sedan fri innan han dunkade in 0-1-ledningen.

– Sen var vi mycket mer resoluta offensivt. Förutom 1-0-målet i första halvlek så har vi också tre stycken i ribban som hade kunnat resultera i mål.

– Det var egentligen åt båda hållen, vi var jävligt stabila bakåt, försvarsarbetet på hela planen funkade bra och vi bjöd inte Töcksfors på några ytor. Det vi var sämre på mot Kil var vi betydligt bättre på i den här matchen och det var mycket tajtare.

Rättvis ledning

Joachims mål gav en rättvis ledning som stod sig till halvtidsvilan. I andra halvlek ökade division 4-lagets gigant, Karim Atifou på ledningen till 0-2.

– Han drev in bollen i straffområdet och hade en försvarare emot sig, han fintade bort den och vek in i straffområdet och sköt in bollen distinkt. Han har ju rätt bra tillslag den här grabben, det smäller och rasslar till, säger Andreas.

Ordinarie division 3-spelaren Elliot Nilsson King var med i matchen mot Töcksfors, en bra tillgång för SSK 2 under fredagens match.

– Han var skadad matchen innan, så därför var han med.

Och Elliot gjorde sig även nämnd som målskytt och fastställde Säffles seger till 0-3.

– Det var en lång frispark som vi slog in i straffområdet bakom deras backlinje och så kom Elliot med fart, hoppade upp och nickade in den. Det är tre väldigt bra fotbollsmål, vi gör väldigt många fina mål och jag vet inte riktigt varför, skrattar Andreas.

Hur vill du summera den här matchen?

– Vi gjorde vår bästa match för säsongen och det är tack vare ett grymt stabilt försvarsspel och ett effektivt finurligt anfallsspel med bestämdhet i allt vi gör, säger Andreas.

Ungdomligt lag

Nu återstår det tre matcher den här säsongen och först möter de IFK Skoghall på Sporthällas konstgräsplan.

– Skoghall har plockat in några bra spelare sen tidigare, så de har bra spelare på papper. Men vi får försöka träna något pass på konstgräset under veckan, så att vi har känt på det lite grann. Sen har vi några skavanker i truppen och det var några som inte var med sist och som varit med alla andra division 4-matcher. Sedan spelar division 3-laget dagen efter och då blir det att vi inte kan ha med så många avbytare och det blir nog ett mer ungdomligt lag på fredag. Vi har ju haft ett ganska ungt lag de flesta matcherna, men de har varit med och gjort det bra förut också och de ska ju vara med och känna på i fyran.

Säffles andralag har även säkrat att de stannar kvar i division 4 ytterligare en säsong.

– Det var det som var det absolut viktigaste, sen är det jättekul om vi kan fortsätta att vara med och tampas i toppen, även om det i slutändan inte har någon betydelse så är det roligt att få vara med och kriga på. Om inte att få vara med och förstöra för de andra lagen, säger Andreas lite skämtsamt.

Artikeltaggar

Andreas SvärdFotbollSportSäffleSäffle SKTöcksforsTöcksfors IFVärmlands fotbollförbund

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.