Hoppa till huvudinnehållet

Besviket Jägareförbund efter vargbesked: "Kommer vara fortsatt vargtätast"

Publicerad:
Anders Olsson, ordförande i Jägareförbundet Värmland, är mycket kritisk till fördelningen på licensjakten på varg.
Anders Olsson, ordförande i Jägareförbundet Värmland, är mycket kritisk till fördelningen på licensjakten på varg. Foto: Mikael Lindblom

Jägareförbundet Värmland är positivt till att det blir licensjakt på varg. Men förbundet tycker att fördelningen är alldeles för låg.

På riksplanet kom besvikelse från Jägareförbundet på beslutet om fördelningen av licensjakt på varg. Även lokalt i Värmland är förbundet missnöjt.

– Jägareförbundet Värmland är mycket besviket över dagens vargjaktsbeslut. Licensjakt på 6 vargar innebär att Värmland efter jakten fortsatt kommer att vara landets vargtätaste län. Löftet om minskade koncentrationer i Värmland som riksdagen beslutade om redan 2013 har återigen visat sig var tomma ord, säger Anders Olsson, ordförande i Jägarförbundet Värmland, i ett pressmeddelande.

Så många vargar får skjutas i Värmlands län

Jägareförbundet skriver i pressmeddelandet att det är positivt att länsstyrelsen medger licensjakt på varg, men att fördelningen är otillräcklig.

"Det stora antalet vargar innebär en stor påfrestning på viltstammarna, jaktutövningen och utgör ett stort hot mot vår jaktkamrat hunden" Värmland har gått från att vara ett jaktlän dit jägare från när och fjärran en gång vallfärdade till att vara ett län man undviker. Vi hade därför önskat att länsstyrelsen i Värmland hade vågat bryta den negativa utvecklingen och stått upp för länet i enlighet med vad riksdagen beslutat. Risken är nu uppenbar att vargstammen fortsätter att öka och förtätas i Värmland. ", skriver förbundet.

Artikeltaggar

Inrikes/utrikesJägareförbundetJaktPolitikVargarVärmlands län

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.