Hoppa till huvudinnehållet

Uppskattade lägerdagar för konståkningen

Publicerad:
40-talet konståkare på lägerdagar i Säffle.
40-talet konståkare på lägerdagar i Säffle. Foto: Privat

Cirka ett 40-tal deltagare från Värmlands konståkningsklubbar samlades i Somashallen för tre lägerdagar under helgen. Det blev ett uppskattat läger som gav mycket ny kunskap och nya gemenskaper.

– Vi är väldigt glada för att klubbarna har visat intresse och att barnen är nöjda med träningen och att de har trivts ihop.

De tre träningsdagarna skedde under ledning av SM-meriterade tränarna Daniel Carlswärd och Jelizaveta Kopaca, från Lerum och Säffle konståkningsklubb. Emilia Bruhn, tidigare A-åkare och tränare i Säffle KK, coachade också under Svenska konståkningsförbundets motto ”glädje, glöd och gemenskap”.

 • Moa Wik och Elsa Holmberg, Säffle KK
  Moa Wik och Elsa Holmberg, Säffle KK Foto: Privat
 • Amanda Schützer, Linn Pettersson, Nellie Porath och Saga Delin, Säffle KK
  Amanda Schützer, Linn Pettersson, Nellie Porath och Saga Delin, Säffle KK Foto: Privat
 • Off-ice-träning
  Off-ice-träning Foto: Privat

Nöjda konståkare

Lägret erbjöd Corona-anpassad träning från morgon till kväll, med både isträningar och fysträning. Tävlingsåkarna passade även på att börja med sina tävlingsprogram inför den kommande säsongen. Åkarna som deltog var alltifrån nybörjare med märkestagning, till åkare på A-nivå.

– Det har varit bra dagar och kul. Vi har lärt oss treahopp, säger Elsa och Moa, 6, respektive 7 år gamla från Säffle konståkningsklubb.

– Isträningen har varit jättebra med jättebra tränare, många nya vänner och god mat. Jag har lärt mig massa nya saker, säger Alva Wahlberg Färjestad BK.

– Det har varit toppenbra, för att man får så många nya vänner, bra tider, jättebra tränare, väldigt god mat och fika. Alla är snälla mot alla och är med varandra. Glädje, glöd och gemenskap! uttrycker Elsa Mattsson från Hammarö KK.

 • Foto: Privat
 • Foto: Privat
 • Foto: Privat
 • Vera Fredriksson gjorde program med Emilia Bruhn.
  Vera Fredriksson gjorde program med Emilia Bruhn. Foto: Privat

Uppskattad lägerdag

Säffle KK:s förhoppning är att kunna erbjuda regelbundna träningshelger framöver, eftersom helgens lägerdagar fungerat väldigt bra.

– Vi är väldigt glada för att Värmlands klubbar har visat intresse och att barnen är nöjda med träningen och har trivts ihop. Träningen har varit effektiv och åkare har också kunnat träna på sina tävlingsprogram, sammanfattar Therese Edberg och Tina Porath, ordförande respektive vice ordförande i Säffle KK.

Artikeltaggar

KonståkningSäffleSäffle KonståkningsklubbSomashallen

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.