Hoppa till huvudinnehållet

Jazzklubbens efterlängtade återstart

Publicerad:
Seffle Jazz Club gör på måndag en efterlängtad återstart med Second Line Jazz Band på scenen.
Seffle Jazz Club gör på måndag en efterlängtad återstart med Second Line Jazz Band på scenen. Foto: Åke Jansson

Seffle Jazz Club gör på måndag en återstart och genomför sin första konsert sedan i april. På scenen står ett av Säfflepublikens favoritband.

Älskare av klassisk jazz kan se fram emot festkväll då Second Line Jazz Band intar jazzklubbens scen. Genom sina tidigare konserter i Säffle har bandet fått många beundrare och det med all rätt.

Den musikaliska basen finns i klassisk New Orleans-musik men stilen och den musikaliska riktningen växlar under konserterna gång. Genuin jazzkänsla, koncentrerad lyhördhet och ett smittande engagemang kännetecknar musikerna.

Second Line har turnerat oavbrutet under många år. Det är populärt inte bara i Sverige utan också utomlands.

Trombonisten Niklas Carlsson är presentatör. Han är inte bara en skicklig instrumentalist. Hans humor och förmåga att skapa publikkontakt är en viktig del av Second Lines popularitet.

Övriga musiker är Jesper Albrektsson, trumpet, Olof Skoog, tenorsax och klarinett, samt komptrion Hampus Andersson, gitarr, Per Bach, bas och Johan Horner, trummor.

En verklig swingfest väntar dem som kunnat köpa någon av de totalt 50 entrébiljetterna. Tillgången är begränsad eftersom jazzklubben måste följa de restriktioner som gäller för offentliga sammankomster.

Kvällens förband blir Kumait Shalans kvartett.

Stig Andersson

Artikeltaggar

MusikNöje/KulturSäffleSeffle Jazz Club

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.