Hoppa till huvudinnehållet

Då börsnoteras Nordic Paper

Publicerad:
Snart kan du vara delägare i Nordic Paper. I nästa vecka börsintroduceras bolaget.
Snart kan du vara delägare i Nordic Paper. I nästa vecka börsintroduceras bolaget. Foto: Sofia Telby

Nu är det officiellt att Nordic Paper kommer att börsintroduceras. Redan nu går det att anmäla sitt intresse för aktien, men handeln startar först den 22 oktober.

Initialt kommer Nordic Paper att erbjuda drygt 34 miljoner aktier, vilket motsvarar 51 procent av det totala antalet aktier i bolaget. Det slutliga priset för aktierna förväntas hamna någonstans i intervallet 40 till 52 kronor per aktie. Priset ger ett totalt aktievärde för bolaget på 2,7 till 3,5 miljarder kronor.

Skulle intresset för aktier i Nordic Paper visa sig vara större än förväntat kommer fler aktier att släppas i etapper. Dels en första etapp som omfattar tio miljoner aktier, dels en övertilldelningsoption på ytterligare 6,6 miljoner aktier.

Utnyttjas erbjudandet fullt ut betyder det att ungefär 76 procent av bolagets aktier finns på Nasdaq Stockholm. Återstående del av bolaget ägs fortsatt av den nuvarande ägaren, kinesiska Shanying International Holding.

Anmälningsperioden för privatpersoner sträcker sig från 13 oktober till den 20 oktober. Institutionella investerare har ytterligare en dag på sig innan handeln startar den 22 oktober.

– Jag är entusiastisk över utsikterna för Nordic Paper och ser mycket fram emot möjligheten att fortsätta vår resa som ett börsnoterat företag, säger vd Anita Sjölander i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

Anita SjölanderBäckhammarNäringslivNordic Paper

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.