Hoppa till huvudinnehållet

Första vinsten för Säffle HC; 8–2 mot Kristinehamn

Publicerad:
Cameron Robinson fick i gång ditt målskytte och stod för 4 av de 8 målen.
Cameron Robinson fick i gång ditt målskytte och stod för 4 av de 8 målen. Foto: Cecilia Snöbohm

Under onsdagen var det dags för Säffle HC att spela träningsmatch igen. Den här gången borta mot division-3-laget Kristinehamn, som man mötte i säsongen första match. Nu gick det dock bättre, och man fick med sig sin första vinst; 8–2 till Säffle, (3–0,2–1, 3–1).

– Det var en riktigt bra match. Vi skjuter mycket och åker mycket skridskor. Vi gör två bra perioder, och tredje blir mindre bra. Då är det egentligen redan avgjort och alla vill göra mål - det blir lite fuskning i spelet då, men vi håller ihop det. Thunholm i mål gör det fortfarande bra, så det känns positivt, säger assisterande tränare Matthias Engberg.

Trots att man saknade åtta eller nio spelare till matchen, och fick gå runt på tre femmor, så gjorde alla det riktigt bra.

– Alla kämpar och bidrar så det känns kul att se.

Efter förra matchen berömde huvudtränaren Peter Torp Svensson försvarsspelet, och efterfrågade mer anfall tills Kristinehamnsmatchen.

– Försvaret är fortfarande bra, det har vi med oss sedan sist. Men nu fick vi med mer anfall också - vi gick rakare på mål.

Cameron fick i gång målskyttet också?

– Ja det var kul. Vi sa till honom att börja skjuta i stället för att passa, och det verkade ju funka, skrattar Engberg.

Förra matchen bestod också av en hel del tid i utvisningsbåset, något som man dock tog med sig till Kristinehamn också.

– Det är fortfarande lite för mycket utvisningar, det blir mycket spel i boxplay. Det sliter ju på en, men spelet såg bra ut även där.

Säffle HC:s mål gjordes av Cameron Robinson, 4 ,Oscar Säily, 2, Anthony Lamanna och Alexander Torp Svensson gjorde ett var.

Match ikväll

SHC spelar även träningsmatch ikväll, hemma i Somashallen, mot Filipstads IF.

– Jag tror att vi har stora chanser att vinna. Vi måste bara fortsätta som vi gjorde sist, säger Engberg.

– Det kommer att bli en helt annan match ikväll. Det syntes att Kristinehamn inte hängde med oss skridskomässigt, så det kommer att bli tuffare nu. De har en förstafemma som är riktigt bra, så vi måste bara stänga den och köra på. Vi måste skjuta mycket och gå på mål. Jag tror att det blir en jämn match, tillägger huvudtränare Peter Torp Svensson.

Artikeltaggar

Cameron RobinsonIshockeyKristinehamnSäffle HC

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.