Hoppa till huvudinnehållet

Travhästen Järvsöfaks är död

Publicerad:
Järvsöfaks avskedslopp 2009. Kallblodshästen Järvsöfaks gjorde tillsammans med sin tränare och kusk Jan-Olov Persson sin sista start i karriären på Rommetravet i Borlänge. Arkivbild.
Järvsöfaks avskedslopp 2009. Kallblodshästen Järvsöfaks gjorde tillsammans med sin tränare och kusk Jan-Olov Persson sin sista start i karriären på Rommetravet i Borlänge. Arkivbild. Foto: Micke Gustafsson / TT

Tanken var att den 26-årige kallblodshästen Järvsöfaks skulle avlivas av åldersskäl senare den här veckan. Men redan under måndagen fick den tidigare stjärnhästen somna in, skriver Travronden .

– Det blev ohållbart att vänta till torsdag när alla redan visste om det. Det var inte så här det var tänkt, men nu fick Järvsöfaks somna in 09.40 i dag istället, säger tränaren Jan-Olov Persson till sajten.

Hästens hälsa har varit dålig på senare tid då han tappat mycket i vikt. Han avlivades på en klinik i närheten av Bollnäs.

Järvsöfaks vann titeln som årets häst tre gånger, årets kallblod tolv år i rad och totalt körde han in 21 miljoner kronor.

Artikeltaggar

BollnäsTrav

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.