Hoppa till huvudinnehållet

10 000 kronor till SSK:s ungdomsverksamhet

Publicerad:
Reporter Cecilia Snöbohm
Cecilia Snöbohm
cecilia.snobohm@saffletidningen.se
Det blir nya fotbollar till ungdomlagen i Säffle SK efter att stiftelsen Sverige United tilldelat ett bidrag om 10 000 kr till sportklubben. Ett fint tillskott för SSK:s ungdomsverksamhet som gått miste om många arrangemang på grund av Covid-19.
Det blir nya fotbollar till ungdomlagen i Säffle SK efter att stiftelsen Sverige United tilldelat ett bidrag om 10 000 kr till sportklubben. Ett fint tillskott för SSK:s ungdomsverksamhet som gått miste om många arrangemang på grund av Covid-19. Foto: Marina Johansson

Säffle SK:s ungdomsverksamhet har tilldelats ett bidrag på 10 000 kronor från stiftelsen Sverige United efter att de ansökt. Bidraget kommer de att lägga på nya fotbollar till ungdomslagen.

Sverige United är en obunden stiftelse som tror på integration med fotboll som verktyg. De stöttar eldsjälar och föreningar som välkomnar människor med olika bakgrund till sina fotbollsklubbar och därmed bidrar till integration.

På Säffle SK:s hemsida skrev de nyligen om hur ansökningen gick till. Där stod det bland annat att de har som vision att alla barn och ungdomar ska få möjlighet att spela fotboll så länge som möjligt och att barn och ungdomar med ett annat modersmål än svenska ska kunna vara med i föreningslivet till en rimlig summa.

Tappat stora inkomstkällor

I klubbens ungdomsverksamhet finns det cirka 500 aktiva pojkar och flickor, där 20 procent har ett annat modersmål än svenska. På grund av rådande restriktioner för Covid-19 har Säffle SK tappat stora inkomstkällor på grund av inställda arrangemang så som klassfotbollen. Slutligen hade de skrivit sist i ansökan att de är dåligt med flickor som har utländsk bakgrund i förening och att de givetvis vill ändra på det.

I en kommentar på deras hemsida säger Säffle SK:s Calle Skålen såhär;

– Säffle har liksom många andra föreningar tagit emot mycket flyktingar och vi gör vårt bästa för att hitta en stimulerande fritidssysselsättning genom fotboll. Vi tycker att vi lyckats relativt bra och de pojkar och flickor som är med och spelar fotboll integreras snabbare in i samhället genom att de får svenska kamrater och känner sig delaktiga i vår förening. Eftersom Coronapandemin har gjort att alla våra inkomstgivande arrangemang ställts in kommer de här pengarna väl till pass då vi bland annat behöver nya fotbollar till vår stora ungdomsverksamhet.

Artikeltaggar

FotbollSportSäffleSäffle SK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.