Hoppa till huvudinnehållet

Tegnérhallen ska heta Tegnérhallen

Publicerad:
Namnet Tegnérhallen ska bevaras. Därför föreslås att hela anläggningen med sporthall och simhall ska heta Tegnérhallen.
Namnet Tegnérhallen ska bevaras. Därför föreslås att hela anläggningen med sporthall och simhall ska heta Tegnérhallen. Foto: Claes Österman

Vad ska Tegnérhallen heta nu när Säffle fått en ny simhall i anslutning till den gamla Tegnérhallen? Svaret är: Tegnérhallen.

Sedan den nya simhallen invigdes i december förra året har det varit oklart vad anläggningen egentligen ska heta. Säffles simhall, Säffle Sporthall eller Tegnérhallen?

Kommunstyrelsen antog vid sitt sammanträde på måndagen ett förslag om att hela anläggningen ska heta Tegnérhallen.

– Namnet är mycket väl inarbetat, välkänt och av allt att döma ett omtyckt namn som är starkt förankrat bland kommunens invånare och i Säffles historia, skriver kommunledningskontoret i sitt svar på den remiss som teknik- och fritidsnämnden i våras skickade med anledning av namngivningen.

– Tegnérhallen är ett namn som samspelar väl med närliggande byggnader och platser såsom Tegnérskolan, Tegnérspåren och bostadsområdet Tegnér. Namnet har också stark koppling till kommunens övergripande kommunikations- och varumärkesstrategi, står det i remissvaret.

Man påpekar också att Säffle har flera andra sport- och idrottshallar på olika plaster i kommunen och att det kan bli otydligt att benämna en av dem som exempelvis Säffle Sporthall eller Säffle Idrottshall.

Kommunfullmäktige tar det definitiva beslutet om namnet vid sitt nästa sammanträde.

Artikeltaggar

NyheterSäffleSäffle simhallTegnérhallen

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.