Hoppa till huvudinnehållet

Vem är Årets Säfflebo 2020?

Publicerad:
Thomas Peterson utsågs till fjolårets säfflebo.
Thomas Peterson utsågs till fjolårets säfflebo. Foto: Marina Johansson

När vi på Säffle-Tidningens redaktion summerar nyhetsåret i kommunen utser vi Årets Säfflebo. Nu är det dags att välja en värdig titelbärare för 2020 – ett speciellt år på många sätt. Har du något förslag på vem det ska vara? Tipsa oss gärna!

Årets Säfflebo är en tradition som startade 2013 av Säffle-Tidningens redaktion. Vi ville lyfta en person som gjort någonting bra för Säffle under det gångna året, som bor i kommunen och som sätter den på kartan. Sedan dess har massor med goda namn föreslagits; människor som i stort och smått har uträttat något bra för Säffle och andra människor som bor här. En säffleambassadör, helt enkelt!

Peter Hägg, vd på Somas, var den förste pristagaren. Förintelseöverlevaren, föreläsaren och författaren Joost Lakmaker fick det året efter och 2015 hyllades mjölkbönderna bakom Wermlands Mejeri. 2016 gick utmärkelsen till entreprenören Roger Fayad. 2017 var det byggmästaren Joacim Bertilsson som blev Årets Säfflebo och året efter gick utmärkelsen till Helena Gilén, entreprenör och bland annat grundare av Säffle Saluhall. I fjol var det entreprenören Thomas Peterson som fick priset för att ha satt Säffle och mer specifikt Långserud på kartan med Naturbyn och Wiksfors bruk.

Vem får priset i år? Det bestämmer vi på ST:s redaktion, men vi behöver er hjälp med att få in nomineringar.

Du kan nominera den du tycker ska uppmärksammas genom att maila till kontakt@saffletidningen.se (märk mailet "Årets Säfflebo") eller skicka brev till Säffle-Tidningen, Box 33, 661 21 Säffle. Du kan också inboxa oss på vår Facebooksida. Glöm inte att skriva med en motivering.

Artikeltaggar

Årets SäffleboHelena GilénNyheterPeter HäggSäffleThomas PetersonWermlands Mejeri

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.