Hoppa till huvudinnehållet

Nu blir fler biljetter giltiga på SJ:s regionaltåg

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Joachim Lagercrantz

Nu blir fler biljetter giltiga hos SJ på sträckan Karlstad – Göteborg. Från och med den 13 december 2020 kommer samtliga biljetter från Värmlandstrafik och Västtrafik att vara giltiga på SJ:s regionaltåg inom det län där de är köpta.

Vill man resa över länsgränsen rekommenderar SJ dock att man köper deras biljetter. Vid platsbokning och för att åka i 1:a klass ska man ha en SJ-biljett.

– Det är viktigt att det blir enklare för fler att välja tåget. Ett sätt att åstadkomma det är att göra så många typer av biljetter som möjligt giltiga. Nu har vi lyckats ta ett stort steg i den riktningen. Det känns tillfredsställande säger, Martin Drakenberg, affärschef på SJ.

Kiosken ombord får vara kvar och kommer utvecklas med flera ekologiska varor.

SJ kommer också med en förlängning av en sträcka. Det kommer från den 13 december att vara möjligt att ta direkttåg mellan Kristinehamn och Göteborg, tidigare har man behövt byta tåg i Karlstad.

– Trots pandemin tror vi fortfarande att tåget, med sitt klimatsmarta och effektiva resande, är framtidens sätt att resa. Därför fortsätter vi att produktutveckla och göra det enklare för resenärer att välja tåget, säger Martin Drakenberg, affärschef på SJ.

De kommande förändringarna sker genom ett nytt trafikeringsavtal som ingåtts mellan Region Värmland, Västtrafik och SJ. Avtalet träder i kraft den 13 december 2020 och ska gälla i åtta år.

Artikeltaggar

GöteborgKarlstadRegion VärmlandSJTågtrafikTrafikVärmlandstrafikVästtrafik

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.