Hoppa till huvudinnehållet

Säffles tillväxt näst bäst i Värmland

Publicerad:
Många företag i Säffle har stark tillväxt vilket placerar Säffle kommun tvåa på listan. Bilden är från Verkstadsbolaget.
Många företag i Säffle har stark tillväxt vilket placerar Säffle kommun tvåa på listan. Bilden är från Verkstadsbolaget. Foto: Claes Österman

Säffle är näst bästa kommunen i Värmland när det gäller företagens tillväxt . Det visar en kartläggning som kredit- och marknadsinformationsföretaget Syna har genomfört.

Priset Bästa Tillväxt tilldelas sedan 2007 den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt. Priset delas ut årligen av Syna, som granskar bokslut från samtliga svenska aktiebolag för att utse vinnarna.

Utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

Säffle blir tvåa i årets kartläggning som toppas av Grums med Kristinehamn på tredje plats.

– I Bästa Tillväxt mäter vi tre olika kriterier hos alla svenska aktiebolag och hur dessa förändras mellan de två senaste boksluten. Utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst, säger Harald Stjerna, partner på Syna.

Listan för Västra Götaland toppas av Grästorp medan Åmål hamnar på en tillbakadragen 38:e plats av länets 49 kommuner.

Artikeltaggar

NäringslivNyheterSäffle kommunSyna

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.